Endüstriyel Bir İç Mekana Sahip Restoran: Tacofino Ocho

Vancouver merkezli stüdyo September Design tarafından tasarlanan Tacofino Ocho restoranı, mekanı endüstriyel binasına referans vererek yiyeceklerini karakterize eden bir mekan tasarladı.

0 4.201

Vancouver merkezli stüdyo September Design tarafından tasarlanan Tacofino Ocho restoranı, mekanı endüstriyel binasına referans vererek yiyeceklerini karakterize eden bir mekan tasarladı.

September Design, Tacofino Ocho adlı restoranı beton zeminler, krem ​​renkli sıva ile işlenmiş duvarlar ve gri kare fayanslarla kaplı bie şekilde tasarladı. Bir sıra pencere 2,800 metrekarelik (260 metrekarelik) alana doğal ışık verirken, bir dizi ızgaralı metal panel tavandan sarkmaktadır.

September, “Mekanın endüstriyel kalitesi, sessiz bir gri, yeşil ve siyah renk paleti ile eşleştirilmiş beton, çelik, alçı ve ahşap gibi minimal ve bitmemiş malzemelerin kullanılmasıyla vurgulanıyor.” demektedir.

Vancouver restoran Tacofino Oasis “orta yüzyıl Meksika tatil beldesi rustik cazibe” referansları
Yüzyılın ortalarında tasarımcı Charles ve Ray Eames tarafından çeşitli yeşil ve sarı renklerde tasarlanan fiberglas yemek sandalyesi ve bar taburesi vardır. Masalardaki yuvarlak kenarlar duvarlar da dahil olmak üzere diğer kavisli detaylar, sandalyelerin şeklini referans almaktadır.

September Design, restoranın Meksika menüsü ile binanın endüstriyel geçmişi arasında bir denge kurmaya çalıştı ve 1960’ların kültürlerarası hareketlerine çiçek motifiyle başvurmayı seçti.

Projenin amacı hem mevcut mekansal duruma, hem de endüstriyel binasına referans vermek ve onu müşteri ve yiyeceklerini karakterize eden bir mekan yaratmaktı.

Bu kaba malzemeler ve minimal renkler, resmi bir çiçek motifi kullanılarak alan boyunca kontrast oluşturmaktadır. Yeşillik, dekorasyon ve işlev arasında dengelemede önemli bir rol oynamaktadır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.