Kıvrımlı İç Mekana Sahip Bir Otel: Opus

Zaha Hadid Architects tarafından Dubai'nin Burj Khalifa bölgesinde tasarlanan Opus, otel, ofisler, servis verilen daireler ve çeşitli restoranların yer aldığı aynalı bir cam yapıdır.

0 30.275

Zaha Hadid Architects tarafından Dubai’nin Burj Khalifa bölgesinde tasarlanan Opus, otel, ofisler, servis verilen daireler ve çeşitli restoranların yer aldığı aynalı bir cam yapıdır.

Dışarıdan geçen yıl tamamlanan Opus’taki ME Dubai, Zaha Hadid tarafından tasarlanan hem dış hem de iç mekanlara sahiptir.

Dışarıdan bina, merkezden iten amorf bir deliğe sahip dev bir küp gibi görünmektedir, ancak aslında boşluk etkisini oluşturmak için üstte ve altta birbirine bağlı bir çift kule vardır.

Zaha Hadid Architects (ZHA) proje direktörü Christos Passas, “Opus’un temel cam küpünün hassas dikey geometrileri, merkezindeki sekiz katlı boşluğun akışkanlığı ile dramatik bir kontrast oluşturuyor.”

Dört katlı bir atriyum iki kulenin dibinde oturur. Boşluğun üstünde, üç katlı bir köprü yerden 71 metre uzaklıkta başlar.

Boşluğun içi, her biri ayrı ayrı kontrol edilebilen ve dalgalı cama yerleştirilmiş bir ışık takımyıldızı ile gece aydınlatılır.Mart 2020’de açılan ME Dubai otelinde 74 yatak odası ve 19 süit bulunmaktadır.

Beyaz mermer zeminler, zengin bir bordo ile döşenmiş pelüş kavisli oturma alanlarının altın kenarları ile vurgulanmıştır.

Osmanlılar olarak adlandırılan bu oturma bölmeleri, ZHA’nın tasarım kanadı Zaha Hadid Design’a aittir.

Yukarıdaki otel balkonlarına uyan ışık şeritleri ile açılıp yanan beyaz otel resepsiyon masalarının arkasında altın bir duvar eğilir.

İnce altın kenarlar, dalgalı kenarlardan geriye eğimli bir açıda ayarlanan balkonların cam korkuluklarının üstündedir.

Altın çerçevelerin kıvrımlarına yerleştirilmiş yastıklar ve balkonlardaki banklar Zaha Hadid Design’ın Petalinas koleksiyonundan.

Her otel yatak odasında Zaha Hadid tarafından tasarlanmış bir yatak vardır ve duvardan heykelsi bir çerçeve üzerine oturan bir şilte vardır.

Banyoda, lavabolar ve duşlar Zaha Hadid’in Noken Porcelanosa için 2015 Vitae koleksiyonundan geliyor. Bazı çift lavaboların üstünde, Opus’un merkezi boşluğuna uygun görünen eğrilere sahip ikiz aynalar asılı.

Sürdürülebilirlik güdüsünün bir parçası olan ME Dubai oteli, her odayı plastik şişe içermez hale getirir ve her konuğa kendi paslanmaz çelik su şişesini verir. Su pınarları otelin her yerinde bulunmaktadır.

Yemek alanlarında yiyecek atıklarını azaltmak için büfeler yoktur ve tesis içi kompostlar ile organik atıkları geri dönüştürür.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.