Çeşitli Renk, Desen, Doku Paletine Sahip Bir Bar: Vinvinvin Bar

Mimarlık stüdyosu Ménard Dworkind tarafından tasarlanan Vinvinvin Bar, cesur bir renk, desen ve doku paletine sahiptir.

0 5.429

Mimarlık stüdyosu Ménard Dworkind tarafından tasarlanan Vinvinvin Bar, cesur bir renk, desen ve doku paletine sahiptir.

153 metrekarelik bar sadece pestisit olmadan yetiştirilen ve organik olarak fermantasyona bırakılan doğal şarabı servis ediyor. Bu işlem sırasında sıvıya hiçbir şey eklenmez veya sıvıdan çıkarılmaz.

Proje konsepti, müşteriler, mimarların klasik alternatiflere kıyasla “doğal, öngörülemeyen ve parlak bir lezzet” sundukları şarabın tadına baktıklarında başladı.

Ancak, şişe etiketlerindeki parlak ve canlı grafikler, proje için ana tasarım ipuçlarını sağladı. Bu ayrıntılar arasında bilgisayar sayısal kontrollü (CNC) formikadan yapılmış grafik şekiller ve koyu renklere sahip altıgen masa tablaları bulunmaktadır. Giriş alanındaki ön duvarlara boyanmış siyah beyaz bir labirent bulunmaktadır.

Dworkind, “Şarap etiketlerinin grafiklerini temel alan bir grafik öğeye sahip olma fikri, arkadaki desenli yer karoları, altıgen masalar ve ön taraftaki duvara boyadığımız bir labirent gibi tasarım kararlarının bir kısmını almamazı sağladı.” demektedir.

Kırmızı şarap tonuyla eşleşen koyu mor bir kiremit, kavisli merkezi çubuğun tabanını sarar. Bu, mutfağı arkadaki ana oturma alanından ayırmak ve restoranı oturma alanlarına bölmek için kullanılır.

Bir parke zemin, konukları arka plana, doğal şarap etiketlerinin ebatlılığından esinlenen bir tasarım olan desenli bir karo haline getiren arkaya doğru yönlendirir.

Ménard Dworkind, antika dükkanları, çevrimiçi eskicilerden, fabrika tasfiye satışı ve hatta eski bir şarap mahzeninden proje için malzeme ve nesneler tedarik etti.

Vintage bir mağazada bulunan yeniden tasarlanmış bir şifoniyer olan servis sayacı, traverten ve şarabı soğutmak için kullanılan paslanmaz çelik bir lavabo ile doldurulur. Eski bir depodan toplanan ve duvarı süsleyen renkli ışıklar boyalı çelik saclarla maskelenir.

Şişelerin çeşitli şekilleri ve kalınlıkları, ışığın parıldamasını zorlaştırdı, bu nedenle her biri kumlandı, bu da homojenlik bir görünüm sağladı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.