Mimarların Yetki Kısıtlanması Mimarları İç Mimarlığa Yönlendirdi

Mimarlar yetki hakları konusunda birçok sıkıntı yaşıyor. İmza yetkilerinden oldukları gibi, artık mimarlık ofisleri sadece kendi şehrinde iş yapabiliyor.

0 54.152

b914ac869e27786c21929809887e0a49Genel anlamda büyük bir ekonomik darlığın içerisindeyiz. Zaten koşullar yeterince güçleşmiş iken bir de devlet eliyle mesleklerin yetkileri ile oynanmasıyla Türkiye’de birçok mimarlık ofisi kepengi çekmek zorunda kaldı.

Zorlu şartlar altında kepengi kapatmak istemeyip yoluna devam etmek isteyenler ise iç mimarlığa sarıldı. Zaten yıllardır iç mimarların haklarının korunmaması ile paylaşılan sektörel pasta artık daha acımasız bir rekabete sebep olacak gibi gözüküyor. Zira artık mimarlar mimarlığı bırakıp iç mimarlığa yöneliyorlar.

Sevgili mimar kardeşlerimiz var olan haklarını kaybedip bu duruma düştüler bir de mimar kardeşlerimiz iç mimar kardeşlerini düşünsünler; kaybedecek hakkımız hiç olmadı ki kaybedelim! Yıllar yılı var olma mücadelesi veriyoruz sektörde.

Bunlar tabiri caizse ağlamak için bir bahane değil, lakin ADALET diyoruz ya hani; adil olmayan bir düzende, adil olmayan bir yarışta ne kadar ileri gidebilirsin ki?

Daha düne kadar bu durumdan ötürü diğer meslektaşlarına gülenlerin vah haline… Düştün mü daha beter duruma şimdi?

Eee ne demişler; gülme komşuna, gelir başına…

Vesselam.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.