İki Farklı İç Mekan Bir Müze

New York stüdyosu LTL Architects, ABD'nin poster tarihine adanmış ilk büyük müzesi için beyaz neoklasik sütunların kontrastını gösteren minimal gri iç mekanlar tasarladı.New York stüdyosu LTL Architects, ABD'nin poster tarihine adanmış ilk büyük müzesi için beyaz neoklasik sütunların kontrastını gösteren minimal gri iç mekanlar tasarladı.

0 13.068

New York stüdyosu LTL Architects, ABD’nin poster tarihine adanmış ilk büyük müzesi için beyaz neoklasik sütunların kontrastını gösteren minimal gri iç mekanlar tasarladı.

Poster House olarak adlandırılan müze, New York’un Chelsea semtinin sınırındaki Madison Square Park’ın yakınında mevcut 10 katlı bir binanın zemin katında.

Müzede lobi, hediyelik eşya dükkanı, kafe ve sergi salonu ile ofis ve diğer özel odaların bulunduğu bir mahzen bulunmaktadır.

Yerel stüdyo LTL Architects, iç mekanları, açık tuğla duvarlar, varil tonozları ve beyaza boyanmış süslü dökme demir sütunlar gibi 20. yüzyılın başlarındaki orijinal detayları kırmak için tasarladı.

Stüdyo, sergi alanını kapatmak ve 23. Cadde girişindeki bir gölgelikle sonuçlandırmak için gri bir alan yerleştirdi.

185 metre uzunluğundaki (56 metre uzunluğundaki) yerleştirme, müzenin 23. Caddeden 24. Caddeye 200 metre (61 metre) uzanan ince kat planını bir tarafa ve karşısındaki galerilere böler.

Geçit ve ortak kullanım alanlarında orijinal mimari detaylar bulunur ve gri hacimle kontrast oluşturur.

Tasarımın yuvarlanması, beton veya ahşap kaplama zeminler, ahşap banklar ve masalar ve siyah korkuluklardır.

Poster House, ABD’deki posterlerin küresel tarihine adanmış ilk büyük müzedir. Şu anda koronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı ve bunun yerine şehirdeki Covid-19 posterlerini LinkNYC Wi-Fi servis panellerinde dijital olarak sergiliyor.

 

Proje kredileri:

Proje ekibi: Paul Lewis, Marc Tsurumaki, David J. Lewis; Anna Knoell, Michael Schissel, Jillian Blakey, Sonia Flamberg, Jenny Hong, Eli Geri
İnşaat mühendisi: Silman
Makine mühendisi: Thomas Polise Consulting Engineer PC
Aydınlatma tasarımı: Lümen Mimarisi
Kod danışmanı: J Callahan Consulting Inc
Grafik tasarımcı: Pentagram
Etkileşimli tasarımcı: Conduit Projects Incsp

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.