Nesnelerin Görüntülerini Bilgisayara Aktaran Ar Teknolojisi

Tasarımcı ve programcı Cyril Diagne, gerçek dünyadaki nesnelerin görüntülerini yakalayabilen ve birkaç saniye içinde bir bilgisayar programına ekleyebilen artırılmış bir gerçeklik aracı oluşturdu.

0 10.005

Tasarımcı ve programcı Cyril Diagne, gerçek dünyadaki nesnelerin görüntülerini yakalayabilen ve birkaç saniye içinde bir bilgisayar programına ekleyebilen artırılmış bir gerçeklik aracı oluşturdu.

AR Copy Paste, kullanıcıların gerçek dünyadaki bir nesnenin fotoğrafını çekmesine ve görüntüyü akıllı telefonlarında birkaç basit eylemle bir masaüstü bilgisayar programına bırakmasına olanak tanır.

Uygulama, gerçek dünyadaki nesneleri tespit etmek ve arka planı otomatik olarak kaldırılacak şekilde görüntüyü izole etmek için artırılmış gerçeklik (AR) ve makine öğrenme teknolojisini kullanır. Daha sonra kullanıcılar nesne görüntüsünü Photoshop veya InDesign gibi uyumlu bir bilgisayar programına yapıştırmak için akıllı telefonu bilgisayar ekranının üzerine taşır.

Diagne, “Makine öğrenimindeki modern gelişmeler sayesinde, çevrenizdeki insanları ve nesneleri hassas bir şekilde algılamak, arka planı otomatik olarak kaldırmak ve sonucu bilgisayarınızdaki neredeyse tüm yazılımlara aktarmak artık mümkün” demektedir.

AR Copy Paste, Android, iOS ve masaüstlerinde Adobe Creative Suite, Powerpoint, Keynote, MS Paint ve Google Dokümanlar gibi çeşitli uygulamalarla birlikte kullanılabilir.

Tasarımcı, iki araştırma projesinin bir parçası olarak geliştirilen açık kaynak teknolojilerini kullandı: Sınır Tanıyan Göze Çarpan Nesne Tespiti (BASNet) ve Ölçek Değişmez Özellik Dönüşümü (SIFT).

BASNet, uygulamanın nesneyi algılamasını ve arka planı kaldırmasını sağlarken, SIFT, kullanıcının istediği yere yerleştirilmesini sağlamak için telefondaki koordinatları bilgisayar ekranıyla eşleştirir.

Diagne, “AR Copy Paste, makine öğreniminin dijital sistemler ile etkileşimlerimizi daha doğal hale getirmeye nasıl yardımcı olabileceğini araştırarak etkileşim tasarımındaki kişisel araştırmalardan kaynaklanmaktadır.”

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.