İç mimarlar Neden SketchUp Kullanır?

0 6.450

Bir 3D modelleme yazılımı olan SketchUp, konsept eskizinizin üç boyutlu halini yani projenin nihai halini müşterinize sunma şansı verir. Kullanıcı dostu ara yüzü, açık kaynak kütüphanesi ve sunduğu birçok eklenti SketchUp’ı diğer yapı bilgisi modelleme (BIM) teknolojilerinden ayırır.

Bir mimari projenin tüm detaylarını planlayıp müşteriye 2D çizimleri sunar ve tasarım onayını alırsınız. Ancak proje ilerleyip somut bir hal almaya başladıkça müşterinin zihninde canlanan ile sizin projelendirdiğiniz tasarımın birbirine uymadığı fark edilir. İşte SketchUp kullanmanın avantajları kendisini tam da bu noktada gösterir.

SketchUp’ı Kimler Kullanabilir?

Karmaşık CAD programlarının aksine, basit ara yüzü ile kullanım kolaylığı sağlayarak da meslek profesyonellerinin programı öğrenmeye değil, yaratıcılığa odaklanmasını amaçlar.

SketchUp ile Neler Yapılabilir?

Yazılımı milyonlarca kişinin tercih etmesinin tek nedeni 3 boyutlu modellemeyi kolay bir şekilde yapabilmeye imkan vermesi değildir.

  • Projenin ilk adımı rölöve

SketchUp, projenizin ilk aşamasını kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlar. Nasıl mı? İç mimaride kreatif aşamaya geçmeden önce müşteri ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran mekan analizleri yapılır.

  • Proje görünürlüğü 3D çizim

Müşterilerinize kelimelerle aktaracağınız hiçbir detay üç boyutlu bir tasarım görüntüsü kadar net bir fikir vermez. SketchUp ile gölgeden dokuya detaylı bir 3D modelleme yaparak nihai tasarımı sunma şansı elde edersiniz.

  • Tüm proje süreçleri için eklentiler

SketchUp Extension Warehouse’un sunduğu sayısız eklentiler ile iş akışını kolaylaştıracak özelleştirmelere sahip olabilirsiniz. SketchUp üzerinden eklenti ismi ya da fonksiyonu ile ilgili arama yapıp bu eklentileri tek aşamada yükleyebilirsiniz.

  • Tasarım onayı için varyasyon oluşturma

Müşteriler, mimari tasarımın kendi taleplerini karşıladığından emin olmak için alternatif dizayn isteme eğilimindedir. Bu nedenle mimarlar, müşterilerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet eden bir tasarımı ortaya koymak için farklı tasarım varyasyonlarını bir arada sunar ve kıyaslama imkanı tanır.

  • Gerçekçi görünüm için ürün kütüphanesi

SketchUp’ın 3D Warehouse isimli açık kaynaklı kütüphanesi, milyonlarca üç boyutlu objeye ulaşma imkanı verir.

  • Pratik maliyet hesaplaması

Proje onayı aldıktan sonraki aşama yani teklife geldiniz. SketchUp, projede kullanılacak ürünlerin sayısı, modelin üzerini kaplayacak veya boyayacak yüzeylerin metrajı, gerekli beton metreküp miktarı gibi bilgileri hesaplayabilir.

  • Gerçek hissini yaşatan sunumlar

Işıklandırma veya hareketli bir çevre görünümü gibi gerçekçi detaylara sahip mimari tasarımlar müşterileriniz için daha ilgi çekicidir.

  • AR Viewer

SketchUp, 3D modellemenin de bir ötesine geçerek artırılmış gerçeklik (AR) özelliği sunar. SketchUp Viewer adlı görüntüleme uygulaması sayesinde projenizi mobil ya da masaüstü cihazlar ile istediğiniz yerde sunabilirsiniz.

  • Çıktılar elde etme

Sunumu ve müşteri ile iletişimi kolaylaştıran araçlardan bir diğeri ise LayOut’tur. Bir SketchUp aracı olan LayOut, mimari tasarımın dokümantasyonunu oluşturup dışa aktararak paylaşma imkanı sunar.

  • Bulut depolama ve paylaşım

İmzanızı taşıyan mimari tasarımların güvenliğini sağlamak için de Trimble Connect bulut depolama alanından faydalanabilirsiniz. Bulut üzerinde depoladığınız dosyaları bir link ile müşterilerinizle paylaşma kolaylığından da faydalanırsınız.

Rölöve alımından projenin AR ile sunumuna kadar tüm aşamalarda meslek profesyonellerine kullanım kolaylığı sağlayan SketchUp ekosisteminin SketchUp Pro, SketchUp Studio gibi farklı seçenekleri vardır.

Size en uygun yazılımın hangisi olduğuna karar vermek ve teknik destek ya da eğitim almak için FGA Mimarlık SketchUp sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Mimari yazılım, eğitim ve mimarlık sahasındaki 20 yılı aşkın süreye dayanan deneyimimizle FGA Mimarlık olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.