Dekoratif Yapay Ağaç Tasarımları ve Canlı Bitkilere Göre Avantajları

0 3.722

Şehirleşmenin giderek hızlandığı günümüzde, nüfusun da büyük bir hızla artmasıyla insanlar çalışma ortamlarında ve yaşam alanlarında yeşil ve doğadan giderek uzaklaşıyorlar. Ağaçların ve bitkilerin yerini kapalı alanlar almakta ve insanların uzun süre vakit geçirmek zorunda olduğu alanlar genellikle sıkıcı duvarlar ve ofis mobilyalarıyla dolu. Son yıllarda popüler hale gelen ağaç, bitki ve çiçek tasarımları bu monotonluğun önüne geçmekte başarılı olsa da düzenli bakım ve güneş ışığı gibi gereksinimleri yüzünden canlı bitkiler yerini artık yapay ağaçlar ve bitkilere bırakmaktadır.

Kalabalık alanlarda, ev ve ofis ortamlarında sıkça göze çarpan dekorasyon amaçlı ağaç ve çiçek tasarımlarının büyük bir kısmı yapay olup gerçeğiyle ayırt etmek oldukça zordur. Canlı bitkilere göre birçok avantajı olan bu ürünler, birçok mimari projede ve çevre tasarımında kullanıldığı için alışveriş merkezi, iş merkezleri, oteller, havaalanları, hastaneler, rezidanslar ve villalar gibi birçok yerde karşımıza çıkmaktadır.

Yapay Ağaç Nedir?

Yapay ağaçlar, genellikle gövde malzemesi natürel olan fiberglas ya da diğer adıyla polyester saksılar içerisinde tasarlanan el yapımı ağaçlar ve bitkilerdir. Kurulumu ve bakımı oldukça kolay olan bu ürünler, canlı bitkilere göre çok daha uzun ömürlüdür ve herhangi bir ışık veya suya ihtiyaç duymazlar. Her türlü iç ve dış mekânda kullanılabilen yapay ağaç ve bitkiler, kişiye özel tasarlanıp farklı renk, yaprak, süsleme malzemesi ve saksı modelleriyle hazırlanabilir. Güneş ışığına doğrudan maruz kalacak olan alanlarda kullanılacak olan yapay ürünler, UV ışınlarına dayanıklı yaprak ve renk seçimi yapılarak uzun yıllar kullanılabilecek bir dekoratif aksesuar ortaya çıkarılabilir. Her türlü ortama ayak uydurabilen ve bulundukları alanlara doğayı ve yeşilliği getiren dekoratif yapay ağaçların gerçek ağaç ve bitkilerden görsel olarak hiçbir farkı yoktur.

Yapay Ağaçların ve Bitkilerin Özellikleri

  • UV ışınlarına dayanıklı olması
  • Polyester (Fiberglas) el yapımı saksılar içinde muhafaza edilmeleri
  • Fiberglas saksılar hafif oldukları için taşıması ve yer değiştirmesinin kolay olması
  • Isıya dayanıklı olması
  • Kolaylıkla temizlenebilmeleri
  • Herhangi bir koku bırakmamaları
  • Boya ve diğer süsleme malzemelerinde bozulma olmaması

Yapay Ağaç ve Bitkilerin Canlı Olanlara Göre Avantajları

Yapay ağaç ve bitkiler, yüzlerce seçenek ve uygun fiyatlarla piyasadaki diğer dekorasyon ürünleri ve aksesuarlara göre birçok avantaj sunmaktadırlar. Fabrikasyon, yani seri üretim olmayan bu ürünler bu yüzden görsel olarak küçük farklılıklar gösterebilse de aynı türde malzemeler kullanılarak birbirine benzer çok sayıda ürün siparişi vermek mümkün. Ofis mobilyası ve ev aksesuarı sektöründe çığır açan dekoratif yapay ağaç ve bitkiler, canlı bitki türlerine göre hem bakım hem de maliyet açısından çok daha avantajlıdırlar.

Canlı ağaçlar ve bitkiler özellikle kapalı alanlarda muhafaza etmek isteyenler için birçok soruna sebep olur. Toprak, su ve ışık gereksinimleri yüzünden düzenli bakım ve ilgi isteyen canlı bitkiler, yerlerini günümüzde yapay ağaç ve bitkilere bırakıyorlar. Neredeyse hiç bakım istemeyen ve temizliği son derece kolay olan yapay ağaçlar; her çeşit iç ve dış mekânda kullanılabilmeleri, kolay montaj ve uzun kullanım ömrü gibi özellikleriyle işyerlerinde ve evlerinde doğal bir atmosfer yaratmak isteyenler için ideal bir çözüm sunmaktadır.

Neden Dekorasyon için Yapay Ağaç ve Bitkileri Tercih Etmeliyiz

Eliztree yapay ağaç ve bitki tasarımları, doğadan ilham alınarak ve en yeni teknolojiler kullanılarak deneyimli ustaların elinde şekil buluyor. Tamamen el yapımı olan dekoratif yapay ağaç ve bitkilerimiz, modern fiberglas saksılar içerisinde en kaliteli yapay malzemeler kullanılarak hazırlanır. Yapay ağaç ve bitkilerimiz, insanların uzun süreler zaman geçirdiği alanlara doğal bir atmosfer katıp, nefes alıp rahatlayabilecekleri ortamlara dönüştürür. Canlı bitkilerin güzelliği ve doğal görüntüsü, susuz kalma ve güneş ışığını yeterli alamama gibi çeşitli sebeplerle kolaylıkla kaybolabiliyorken bu gibi sorunlara bir de çürüme ve kuruma gibi sorunlar eklenebiliyor.

Yapay ağaç ve bitkiler, fiberglas saksıların hafif olması sebebiyle kolaylıkla bulundukları alanda farklı yerlere taşınabilir ve sadece tozu alınarak yıllarca kullanılabilir. Yapay ağaçların üretiminde kullanılan gövde malzemesi, üretim aşamasında ahşap koruyucu malzemelerle yalıtımı yapıldığı için uzun süre doğal görüntüsünü korur ve hiçbir bozulma olmaz. Bunun dışında tasarım aşamasında kullanılan bitki yaprakları ve kahve çekirdekleri gibi süsleme öğeleri ve fiberglas saksılar son derece kaliteli ve dayanıklı olup, hiçbir şekilde koku bırakmaz, çürüme veya kuruma yapmaz.

Zamana meydan okuyan yapay ağaç ve bitkilerimiz, Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan kalitede ve güzellikte tasarımlarıyla size benzersiz şıklıkta doğal yaşam ve çalışma alanları yaratma fırsatı sunar. Eliztree’nin yapay ağaç tasarımlarını ve fiberglas saksı modellerini kullanarak evlerinizde sıkılmadan uzun süreler zaman geçirebileceğiniz sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Her türlü mimari proje ve peyzaj tasarım ihtiyaçlarınız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.