Neden Duvar Panel Kaplama Tercih Etmelisiniz?

0 3.808

Duvar Panel Kaplama ve Duvar Kağıdı Arasındaki Farklar

Panel duvar kaplamanın bilinmesi gereken en önemli özelliği, oldukça dayanıklı olmasıdır. Suya, yanmaya karşı dirençli olduğu gibi darbe ve çizilmeler içinde aynı şekilde güçlü direncini daima korur. Dolayısıyla bu malzemenin deforme olması pek söz konusu değildir. Ancak olurda bir tamir ihtiyacı doğarsa sorun yaşamadan yerinden çıkarabilir, yeniden monte edebilirsiniz. Duvar kağıdına nazaran son derece güçlü ve elbette pratiktir. Duvar kağıdı tercihinde ise bu saydığımız özellikler adeta zıt şekilde karşımıza çıkıyor. En yaygın tercih edilen duvar kağıdı modelleri, suya ve yanmaya dayanıksız olduğu gibi en ufak bir darbede çizilip, yırtılabilir. Nem, su ve güneş duvar kağıtları için dayanıklılıklarını koruyamayacakları etkenlerdir. Eğer duvar kağıdınız tadilat yapacağınız ya da yaptıracağınız bir alanda ise bunu yapabilmeniz için sökülmesi gerekir. Söküldüğü zaman hem duvar kağıdı parçalanarak kullanılmaz hale gelir hem de zemin zarar görür. Duvar kağıdı için söylenecek en kritik ve önemsenmesi gereken olumsuz özellik ise insan sağlığına zararı olmasıdır. Ancak duvar panelleri aksine zararlı hiçbir madde ve kimyasal içermez ve kokusu yoktur. Duvar kağıdı bir kez uygulandıktan sonra bir sonraki tadilat ya da boya işlemine kadar kullanılabilir. Panel duvar kaplamada ise tadilat gerektiğinde rahatlıkla çıkarılabilir ve yeniden takılabilir. Yalnızca yer değişikliği bile yapmak isteseniz, rahatlıkla yapabilir hatta duvar panellerini boyayabilirsiniz.

Duvar Panel Kaplamanın Avantajları

Panel duvar kaplama oldukça avantajlı bir dekorasyon tercihidir. En çok sıkıntı yaratan su ve ısı gibi dış etkenlere bile güçlü dirence sahip olması dilediğiniz her alanda kullanabilme avantajı sağlar. Kimyasal içermeyen temiz içeriği ile içiniz rahat bir şekilde yaşam alanınızın istediğiniz her noktasında kullanabilirsiniz. Kullanacağınız alan kadar satın alabilir, herhangi bir inşaat pisliği ile uğraşmadan kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Dekorasyon ve değişiklik severlerin herhangi bir uygulamada ilk düşündükleri sıkılıp sıkılmayacaklarıdır. Duvar panelleri bu soruna, istenilen zamanda bulunduğu zeminden hasarsızca çıkarılarak başka bir zemine uygulanabilmesi ile çözümün en iyisini getiriyor. İç ve dış mekanlarınız için uyumluluk sağlayabileceğiniz çeşitleri ile dekorasyonunuz için her türlü bütünlüğü ve estetikliği sağlayabilirsiniz. Dayanıklı olması dekorasyon için panel duvar kaplamanızı kullanamamanız anlamına gelmiyor. Kolaylıkla delim yapabileceğiniz duvar panellerine dilediğiniz gibi objeyi asabilir, dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Duvar Panel Kaplama Çeşitleri

Duvar panel kaplama çeşitleri, dilediğiniz tarz ve modelde dekorasyonunuzu tamamlayacak nitelikte geniş bir yelpazeye mevcuttur. Sıkça tercih edilen modellerin yanı sıra niş projelere özel renk ve doku çeşitliliği fazlaca olan onlarca model mevcut. Bu çeşitliliğin amacı, farklı mekan hissiyatını eşsiz ve özel kılmaktır. Bulunan her serinin hem iç hem dış mekan için seçenekleri de var. Tuğla duvar paneli uygulama alanları ve modelleri hakkında fikir edinmek isterseniz web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı inceleyebilirsiniz. O halde geniş ürün yelpazesinin en çok kullanılan ve uygulanabilir hale gelen tuğla panel modelleri neymiş bir bakalım;

  • Beton serisi
  • Taş serisi
  • Tuğla serisi
  • Ahşap serisi
  • Dizayn serisi
  • Barocco serisi
  • Pas serisi
  • Geometrice serisi

Popüler ürün yelpazesinden sizin mekanınıza en uygunu, dekorasyonunuz için en tamamlayıcı olanı hangisi karar verdikten sonra muhteşem değişimi başlatabilir, yaşam ya da çalışma alanınıza değişimin en iyi halini kazandırabilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.