Brütalist Mimariden Esinlenen Beton Mobilyalar

Tasarımcılar Thomas Musca ve Duyi Han, güçlendirilmiş betonu, mimariden ipuçları alan açıları ve geometrik boşlukları olan brütalizm akınından etkilenen mobilya tasarladılar.

0 42.070

Tasarımcılar Thomas Musca ve Duyi Han, güçlendirilmiş betonu, mimariden ipuçları alan açıları ve geometrik boşlukları olan brütalizm akınından etkilenen mobilya tasarladılar.

Koleksiyon, Mayıs 2019’da Cornell Üniversitesi’nden mezun olan ve kendi uygulamalarını bulmaya devam eden iki genç tasarımcı arasında bir işbirliği.

Musca’nın şirketi Cassius Castings beton mobilyalar üretirken, Han’s Does Come Out, Covid-19 sağlık çalışanlarını onurlandıran görselleştirilmiş The Saints Wear White duvar resmi de dahil olmak üzere dijital olarak oluşturulmuş sahneler yaratıyor.

Geleneksel sallanan sandalyeye oturan Rockito, kavisli koltuğunun altında sekiz geometrik boşluk içeriyor
Musca ve Han, yekpare formlar oluşturan açıları, büyüklükleri ve oranları tasarlamak için becerilerini bir araya getirdiler. 1950’lerde Büyük Britanya’da ortaya çıkan brütalist mimari tarzından faydalanmak için tasarlanmıştır.

Parçaların her biri önce dijital yazılım kullanılarak modellenir ve daha sonra bir basswood kalıbı olarak inşa edilir. Bunların içinde Musca ve Han daha sonra formları cam elyaf takviyeli beton kullanarak döküyorlar.

Kink sandalye, Han tarafından dijital olarak görüntülenen pürüzlü beton blokların fonunda yer almaktadır. Benzer şekilde tasarlanmış Rocker sandalyesinin uzun bir dik sırt ve yuvarlak tabanı vardır. İnce üçgen ve dikdörtgen kesikler, parçanın dijital olarak oluşturulmuştur.

Eserlerin görüntüleri onları tasarımını tamamlayan bir ortamda sunuyor. Ayarların bazıları Han tarafından oluşturulan dijital olarak oluşturulmuş sahneler, diğerleri ise Los Angeles’taki Griffith Park gibi gerçek yerlerde fotoğraflandı.

“Amaç, güzellik ve şıklıktan ödün vermeden pratik ve kullanışlı şeyler yaratmaktır. Bunlar, her türlü ayarda diğer stillerle iyi oynayan son derece çok yönlü tasarımlardır.”

Kink sandalyenin eğimli arka ve düz koltuğunu iki geometrik delik oluşturur. Tasarımcılar mobilyaları tırtıklı beton blokların görselleştirilmiş bir duvarına yerleştirdiler.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.