Sırt Çantasında Taşınabilen Şişme Bir Elektrikli Bisiklet

Mercari R4D ve Tokyo Üniversitesi öğrencilerini içeren bir ekip, kullanıcılarının sırt çantasının içinde saklayabileceği şişme bir elektrikli scooter geliştirdi.

0 41.490

Mercari R4D ve Tokyo Üniversitesi öğrencilerini içeren bir ekip, kullanıcılarının sırt çantasının içinde saklayabileceği şişme bir elektrikli bisiklet geliştirdi.

Taşınabilir ve şişirilebilir mobilite anlamına gelen Poimo olarak adlandırılan bisiklet, termoplastik poliüretandan (TPU) yapılmış bir gövdedeni tekerleklerden, bir batarya ve motor dahil olmak üzere çıkarılabilir bileşenlerden oluşur.

 

 

Bisikletin gövdesi, küçük bir pompa kullanılarak birkaç dakika içinde şişirilebilir. Şehirde kısa yolculuklar için tasarlanan Poimo, söndürülecek, katlanacak ve kullanıcının çantasında taşınacak kadar hafiftir, böylece istedikleri yere gittikten sonra yanınızda taşımanıza olanak sağlar.

Poimo, yumuşak robot teknolojisi ve kişisel hareketlilikteki gelişmelerin sonucuydu. Araştırmacıların yumuşak, hafif ve şişirilebilir olarak tasarlanan “yumuşak hareketlilik” dediği bir şeydi.

Elektrikli bisikletler, kaykaylar gibi diğer birçok mikro mobilite çözümü, metro istasyonundan veya otobüsler kullanıcının uzun kilometreli yolculuklarda kullanılırken, bu tasarımlar taşınabilirlik, güvenlik ve fiyat açısından hala sorunlarla karşılaşmaktadır.

Poimo, Tokyo Üniversitesi araştırmacıları Hiroki Sato, Young Ah Seong, Ryuma Niiyama ve Yoshihiro Kawahara’nın katıldığı bir araştırma kampındaki tartışmadan doğdu.

Burada, bir çarpışmada güvenli ve kullanılmadığında taşınabilir olan şişirilebilir bir hareketlilik çözümü konseptinden yola çıktılar.

Tasarımcılara göre, yumuşak gövde bir kaza durumunda yayaları ve biniciyi koruyarak “insanlar ve hareketlilik arasında yeni bir ilişki” yaratacaktı.

Araştırmacılar, bisikletin şişme özelliği de kolayca özelleştirilebileceği anlamına geliyor. Gövde “birbirine yapıştırılan” kumaşlardan yapıldığından, kullanıcı onu istediği şekle sokabilir.

Bisiklet şu anda sadece bir prototip olsa da, Mercari R4D ve araştırma ekibi nihai ürünün şu andan daha hafif ve daha taşınabilir olacağını iddia ediyor.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.