İnsan Hareketine Tepki Veren Kinetik Gölgelik

Tasarımcı ve mühendis Nassia Inglessis tarafından tasarlanan Brooklyn'in Greenpoint'teki bu sürükleyici kurulum, ziyaretçilerin altına girdiklerinde  yukarı ve aşağı hareket eden kinetik bir gölgelik tasarladı.

0 26.054

Tasarımcı ve mühendis Nassia Inglessis tarafından tasarlanan Brooklyn’in Greenpoint’teki bu sürükleyici kurulum, ziyaretçilerin altına girdiklerinde  yukarı ve aşağı hareket eden kinetik bir gölgelik tasarladı.

Urban Imprint gölgelik, harekete tepki olarak şekil değiştiren bir zemin ve tavan içerir. Şehirlerdeki kişisel kimlikler kavramını keşfetmeye kısa bir yanıt olarak tasarlanmıştır.

Gölgelik insanlar ve kentsel çevre arasındaki tipik ilişkiyi tersine çevirmeyi amaçlıyor. Yapı, inşa edilmiş formlara tepki vermek yerine, onlara adapte oluyor.

Geçiş efektini oluşturmak için Inglessis, zemini ve tavanı, yapının arkasında aynalı bir ekranın arkasına gizlenmiş 400 akor içeren bir kasnak sistemine bağladı. Ziyaretçiler platforma adım atarken, çatıyı sıkıştırmak ve çatıyı kubbe şeklinde kaldırmak için kasnakları tetikler.

Bu akorlardaki gerilim değişimlerini dönüştüren kasnakların kalınlıkları, tavandaki çıkıntı zemindeki baskının büyüklüğünü artıracak şekilde değişir.

Kauçuk ve beton karışımından tasarlanan kurulum koyu kırmızı renklidir. Malzeme, bir petek deseni oluşturan ve hareket edecek kadar esnektir. Ayrıca doğal ışığın filtrelenmesine izin verir.

Çatı akorlar tarafından tutulurken, zemin, basıldığını hissedilmesini sağlamak için lazerle kesilen desenler yay şeklindeki çeliğinin üzerine serilir. Süngerimsi platformda yürümek, bir trambolin üzerinde yürümeye benzer.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.