V-ray 5 İle Gelen Yeni Özellikler

Bu yazımızda 3ds Max için V-ray 5 Render motorunun beta versiyonundaki yenilikleri inceledik.

Choas Group kullanıcılarına 3ds Max için V-ray 5 render motorunun beta versiyonunu sundu.

V-ray, şüphesiz ki günümüzde en çok tercih tercih edilen ve en yüksek kalitedeki render araçlarından biri. Teknolojilerini her geçen gün daha gerçekçi render almak için geliştirmeye devam eden Choas Group’un son ürünü 3ds Max için V-ray 5.

Gelin beraber V-ray 5’in yeni özelliklerini beraber inceleyelim. Beta sürümüne linkten ulaşabilirsiniz.

 

  • Layered Compositing

Render’ın görüntüleme penceresi Frame Buffer’a eklenen yeni özelliklerden biri Photoshop’a benzer bir şekilde tasarlanmış layer sisteminin gelmesi. Eskiden render görüntülerimizi aldıktan sonra parlaklık, renk gibi ince ayarları Photoshop üzerinden düzenliyorduk. Ancak yeni sunulan layer özelliği ile Photoshop gibi dış yazılıma gitmeye gerek kalmadan renderların interaktif bir şekilde görsel olarak düzenlenmesi sağlanabiliyor. Layer ekleyerek Exposure ayarlarınızı ya da denge ve opaklık ayarlarını hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Tüm görseller Denis Keman Youtube kanalındaki videodan temin edilmiştir.

Render’ların görüntüleme penceresine eklenen yeni özelliklerden biri Photoshop’a benzer bir şekilde tasarlanmış layer sisteminin gelmesi. Eskiden render görüntülerimizi aldıktan sonra parlaklık, renk gibi ince ayarları Photoshop üzerinden düzenliyorduk. Ancak yeni sunulan layer özelliği ile Photoshop gibi dış yazılıma gitmeye gerek kalmadan renderların interaktif bir şekilde görsel olarak düzenlenmesi sağlanabiliyor. Layer ekleyerek Exposure ayarlarınızı ya da denge ve opaklık ayarlarını hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Ipr Debug Shading, Frame Buffer’a eklenen diğer bir özellik. Sahnenizdeki istediğiniz bir nesneyi seçerek düzenlemenizi sağlıyor. Örneğin sahnenize eklemek istediğiniz veya düzenlemek istediğiniz bir nesneniz var diyelim. Nesneninizi seçerek materyalini değiştirebilir düzenleyebilir ve yeniden sahnenize entegre edebilirsiniz. Farklı görünüm seçenekleriyle de nesnenizi rahat bir şekilde düzeltmenizi sağlar.

 

  • Material Library & Browser

V-ray materyallere artık toolbar üzerinden kolayca erişim sağlanabiliyor. Metaller, cam, ahşap ve daha fazlası dahil olmak üzere 500’den fazla render hazır malzemeden oluşan bir kütüphane sunuyor.

Materyallere eklenen bir diğer özellik ise materyal ön ayarlarıAlüminyum, krom, cam gibi ortak malzemeler için ön ayar seçenekleri sunarak hızlı bir sonuç almanızı sağlıyor. Kullanıcıların ilk izlenimlerine göre görüntü kalitesi henüz çok iyi aşamada olmasa da istediğiniz görünüme hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

V-Ray Materyalinde yeni Sheen Layer seçenekleriyle kadife, saten ve ipek gibi yumuşak mikrofiber kumaşları işleyebiliyorsunuz. Basit parametre ayarlarıya çok fazla değişiklik yapmak zorunda kalmadan kadife materyalleri yaratmanın en kolay yolu.

Malzemeler konusunda bir diğer kolaylık sağlayan özellik ise Coat Layer. Yansıtıcı kaplamaları doğrudan V-Ray materyaline eklenerek karışımla oluşturulmuş bir materyalden daha çok optimize edilmiş ve daha hızlı bir şekilde işlenebiliyor.

  • Light Mix

Tek bir render ile birden fazla aydınlatma senaryosunu görebileceğiniz bir özellik yenilikler arasında. Sahnenizde bulunan ışıklarınızın kontrolünü hızlı bir şekilde yönetmenizi sağlıyor.

Örneğin; bir render sahnesi oluşturdunuz ve ışığın renginden memnun değilsiniz veya bir ışığın kapalı kalmasını istiyorsunuz. Light Mix tam da bu görevi yapıyor. Işıklarınızı temel bir şekilde ayarlamınızı sağlıyor. Ayarlarını basit bir şekilde değiştirerek ışığın rengini, parlaklığını veya açıklığını ve kapalılığını yeniden render almadan istediğiniz bir şekilde değiştirebiliyorsunuz.

V-ray sunduğu yeniliklerle render süresinde avantaj sağlamayı hedefliyor gibi. Sizce yeni güncellemeyle istediğine ulaşma yolunda mı yoksa hala Corona Render motoruna yetişmek için zamanı var mı? Görüşleriniz bizim için yorumlarda cevaplarınız bekliyoruz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.