Memphis Hareketine Dayanan Modüler Sandalyeler

Taylandlı tasarım stüdyosu Kaoi'nin bu modüler sandalye koleksiyonu, 1980'lerde Memphis Group'tan farklı estetik "kişilikler" sunmak için karıştırılabilen ve eşleştirilebilen dört grafik kol dayanağına sahip ipuçlarını alıyor.

0 42.174

Taylandlı tasarım stüdyosu Kaoi’nin bu modüler sandalye koleksiyonu, 1980’lerde Memphis Group’tan farklı estetik “kişilikler” sunmak için karıştırılabilen ve eşleştirilebilen dört grafik kol dayanağına sahip ipuçlarını alıyor.

THINKK stüdyosuyla işbirliği içinde tasarlanan Kaoi’nin Ebba sandalye koleksiyonu, dört çeşit kol dayama yeri ile üç şezlong tarzı oturaktan oluşuyor.

İki Bangkok merkezli stüdyo, İtalyan mimar ve tasarımcı Ettore Sottsass tarafından kurulan 1980’lerin Memphis hareketini tanımlayan geometrik çizgilerden esinlenildi.

Başlıkları genellikle Danimarka isimlerinden alan kolçaklar – Han, Somma, Franz ve Mujoel – 1978’de Sottsass tarafından tasarlanan Bacterio adlı konfeti benzeri deseni anımsatan dalgalı, zikzak ve yay şeklinde cesur formlara sahiptir.

Memphis kolektifi, tasarımcılar Michele de Lucchi, George Sowden, Martine Bedin, Nathalie Du Pasquier, Marco Zanini ve Matteo Thun ile Sottsass’ın 1980’de doğdu.

Memphis’i kurarken, Sottsass’ın amacı, işlevselliğe yönelik kısıtlamalardan arınmış yeni bir tasarım yaklaşımı tanımlamaktı.

Grubun adının, grubun toplantısında çalınan Memphis Blues Again ile Stuck Inside of Mobile adlı 1966 Bob Dylan parçasından alındığı iddia ediliyor.

Kaoi stüdyosu, “Farklı stillerin her biri çeşitli kişilikleri tasvir etmek için tasarlandı. Nazik, basit çizgilerden süper eğlenceli ve eğlenceli eğrilere.” demektedir.

Koltuğun farklı bileşenlerinin her biri – kolçakları, koltuğu ve yastığı – kullanıcının kişisel zevkine göre karıştırılabilir ve eşleştirilebilir.

Stezeen, “Müşterinin, kendi kişiliklerine göre kendi sandalyelerini serbestçe tasarlamasına ve eşleştirmesine izin verecek bir tasarım yaratmak istedik, çünkü tasarımın sizi tanımladığınızdan daha iyi tanımladığına inanıyoruz.”

Ebba sandalye koleksiyonu, 21 tasarımcıya “Neden başka bir sandalyeye ihtiyacımız var?” Sorusunu yanıtlama görevi veren Bangkok Tasarım Haftası 2020’de düzenlenen THINKK Together sergisinin bir parçası olarak sergilendi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.