Karantina Günlerinde Çocuklar İçin Mimari Meydan Okumalar

İngiliz mimarlık stüdyosu Foster + Partners, koronavirüste karantinadaki çocukları eğlendirmek için kağıttan bir şehir veya kağıttan bir gökdelen tasarlamalarını isteyerek mimari meydan okumalar yayınlıyor.

0 2.785

İngiliz mimarlık stüdyosu Foster + Partners, koronavirüste karantinadaki çocukları eğlendirmek için kağıttan bir şehir veya kağıttan bir gökdelen tasarlamalarını isteyerek mimari meydan okumalar yayınlıyor.

#Architecturefromhome olarak adlandırılan girişim, Foster + Partners tarafından şu anda evde sıkışmış çocukları eğlendirmek ve eğitmek için başlatıldı.

Foster + Partners’ın kıdemli ortağı Katy Harris, “Son kilitlenme bize çevrimiçi topluluğumuzu eğiten ve eğlendiren ve ebeveynleri ve bakıcıları şu anda okula devam etmeyebilecek çocuklarla destekleyen bir dizi çevrimiçi girişim oluşturma fırsatı verdi,” demektedir.

Dezeen, “#architecturefromhome girişimi, hepimiz için biraz eğlenmek ve aynı zamanda öğrenmek için bir şans.” demektedir.

Stüdyo tarafından yayınlanan görevler, çocukları mimarlık yapmaya, oynamaya, çizmeye ve düşünmeye teşvik etmek için yapılmıştır.

Stüdyo şimdiye kadar çocuklara bir kağıt gökdelen inşa etmelerini, kendi şehirlerini yaratmalarını ve ayrıca ağaçların nasıl çizileceğini ve bir fotoğraf hikayesi oluşturmaları için görevler verdi.

Görevlerin her biri, çocukları çevresi ve etrafındaki binalar hakkında daha fazla düşünmeye teşvik etmek için düşünülmüştür.

Harris, “Temel amaç, çevreleriyle ilgili sorular sormalarını ve yapılı çevreleri hakkında düşünmeye başlamalarını sağlamaktı. Örneğin, fotoğraf hikayesi etkinliği çocuklara ölçek hakkında bilgi veriyor ve onları alan ve binalar hakkında farklı düşünmeye teşvik ediyor.”

Foster + Partners insanları kreasyonlarını paylaşmaya teşvik etti ve dünyanın her yerinden kreasyonlar gönderildi.

Harris, “Kanada, İspanya, İtalya ve hatta Avustralya ve Kamboçya’dan kreasyonları bizimle paylaşan e-postalar aldık. Birinin gününü aydınlatabildiğimiz veya yaratıcılıklarını bir şekilde nazikleştirebildiğimiz için mutluyuz.” demektedir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.