Çocuklar İçin Tasarlanan Araçlar: Coen Car

Coen Car, Nendo'nun mobil ve interaktif oyun alanı ekipmanı olarak işlev gören çocuk araç konsept tasarımıdır.

Coen Car, Nendo’nun mobil ve interaktif oyun alanı ekipmanı olarak işlev gören çocuk araç konsept tasarımıdır.

Tokyo merkezli teknoloji şirketi DeNA için oluşturulan Coen Car konsepti, oyun alanı etkinlikleri sırasında kullanılan temel hareketlere dayanan altı farklı mobil tasarım içeriyor.

Yanıp sönen LED sıralarından yapılan kavisli kenarlar ve yanıp sönen gözler, siyah ve beyaz çizgili araçlara dost bir görünüm kazandırır.

Japonca park kelimesinin adını taşıyan oyun arabaları, çocukların parklarda veya anaokullarında serbest bir şekilde dolaşmasını hedefler.

Nendo, bir yerden bir yere geçen araçları “yoldaki sirk arabaları gibi” bir çizgi üzerinde düşünüyor.

Agaru olarak adlandırılan ilk tasarım, çocuğun etrafta dolaşırken içeride durmasını sağlayan araba benzeri bir yapıya sahiptir.

Hareketli zeminin bir bölümü, çocuğu daha yüksek bir konuma yükseltmek için yukarı ve aşağı hareket eder, böylece başka bir aktiviteye erişebilirler.

Mawaru aracı,  kirpi gibi, yüzeyi boyunca noktalı yumuşak sivri uçlu yarı dairesel bir tasarıma sahiptir. Çocuklar bu sivri uçları ekipmanın üzerine tırmanmak için kullanabilirler.

Yureru, çocukların maymun çubuklarında ve salıncaklarda oynadıklarına benzer bir hareket sunar. Çocuğun ileri geri sallandıkça tutunabileceği uzun bir çubuk vardır.

Tubular Suberu tasarımı bir kayma işlevi görürken, kase benzeri Haneru aparatı bir trambolin veya yumuşak bir top çukuru gibi kullanılabilir.
Son araç Yasumu, faaliyetten kopmamalarını teşvik etmek için tasarlanmıştır. Birbirine bağlı kapsül dizisi, önde gelen kapsül saksı bitkisi ile doldurulmuş bir tren oluşturur. Ayrıca tüm araçlar birbiriyle entegre bir şekilde çalışabilir.


Konsept, kullanıcıların araçların nereye gittiği ve yakındaki parklara ne zaman geldikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan bir uygulama ile tasarlanmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.