Rustik Tarzda Tasarlanmış Bir Fırın: BreadBlok

Los Angeles stüdyo Commune, Santa Monica'daki BreadBlok fırının iç mekanın rustik bir his yaratmak için alçı duvarlar, ahşap ankastre ve pişmiş toprak karo zeminler kullandı.

0 2.484

Los Angeles stüdyo Commune, Santa Monica’daki BreadBlok fırının iç mekanın rustik bir his yaratmak için alçı duvarlar, ahşap ankastre ve pişmiş toprak karo zeminler kullandı.

BreadBlok, Chloé Charlier tarafından kurulan ve sadece glutensiz ürünler sunan bir fırındır. Commune projeyi kireçtaşı, alçı, ahşap ve pişmiş toprak kombinasyonu ile tasarladı.

Commune firması; “Ham hallerinde bırakılabilecek ve güzel yaşlanacak malzemeler seçtik. Raflar ve değirmen işleri için sıcak kızılağaç ahşap, pişmiş toprak zeminler, alçı duvarlar ve dokulu kireçtaşı” demektedir.

İç mekanların odak noktası, fırınlanmış ikramları sergilemek için cam kasalı beyaz bir tezgahtır. Kireçtaşı kaideler sayacı ve aşağıdaki kil kiremitlerle kontrastı destekler.

Tezgahın arkasındaki yerleşik bir dolapta ekmek ve altında bir sayaç bulunan raflar vardır. Bagetleri dik tutmak için bir dizi ince ahşap çubuk duvardan dışarı fırlar.


Depolama hacmi, Kuzeybatı Pasifik’ten bir huş ağacı akrabası olan soluk kızılağaç odundan yapılmıştır. Duvarlar sıva ile kaplanır ve tonlarca krem ​​tonlarında boyanır ve rustik estetiğe eklenir.

BreadBlok fırını bir kahve dükkanı olarak iki katına çıktı ve Commune, dikdörtgen alanda oturmayı en üst düzeye çıkarmak için bir ahşap tezgah oluşturdu.

Diğer özel detaylar, tekstil sanatçısı Adam Pogue’un patchwork masa örtüsü ve tavanda asılı olan yerel dokumacı Dax Savage’ın el dokuması ip sepetleridir. Doğal ışık fırına, ön kapıyı çevreleyen iki büyük pencereden girer.


Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.