Bakır ve Geri Dönüştürülmüş Plastikten Tasarlanan Kıyafet Askılığı

Mimarlık stüdyosu Red Deer ve tasarımcı Jan Hendzel Studio, Hertfordshire, İngiltere'de yenilenmiş bir otel için bir dizi vale standı geliştirdi ve her biri el yapımı detaylara sahip.

0 2.669

Mimarlık stüdyosu Red Deer ve tasarımcı Jan Hendzel Studio, Hertfordshire, İngiltere’de yenilenmiş bir otel için bir dizi vale standı geliştirdi ve her biri el yapımı detaylara sahip.

Heykelsi nesneler bir ceket veya elbise asmak için kullanılabilir, aynı zamanda, cep telefonunuzu, saatinizi veya mücevherinizi bırakmak için bir yer sağlar.

Stüdyoda, 55 dönümlük bir arazide yer alan Gürcü bir konak evinin konuk odaları için valet tasarlanması istendi; Red Deer’ın birlikte çalışma alanı, iki restoran, bir seramik atölyesi ve bir fırın içeren çağdaş bir birleşimle tasarlandı.

Red Deer’in otel vizyonu “savurganlık ve homojenliğe meydan okumak” idi ve içindeki mobilyalar bu değerle tasarlandı.

Mimarlar, seramikçi Emma Louise Payne ve tasarımcı Charlotte Kidger’ı proje için uygun ortaklar olarak tanımlamışlardı. Hendzel ekibe metal ustası Lucie Naujalis ekledi ve çeşitli unsurların kompozisyonunu denetledi.

Standlar, Kidger tarafından özel olarak boyanmış reçine ile karıştırılmış atık plastik kullanılarak oluşturulan renkli küre veya hap şeklindeki bazlarla sabitlenir. Malzeme, çok renkli, tabakalı bir etki yaratmak için katmanlar halinde bir kalıba dökülür.

Seramikçi Payne, çiçekleri sergilemek için bir dizi kap üretti ve Naujalis, oranları ve uçları tutmak için elle dövülmüş bakır kaseler yaptı.

Hendzel’in stüdyosu, lamine çınar ve kül parçalarından yapılmış ahşap standları hazırlamaktan sorumluydu. Kullanılan odunların tamamı İngiltere’de yetiştirildi ve projenin sürdürülebilir beklentileri doğrultusunda tasarlandı.

Otel, 18. yüzyıldan kalma konağın yanı sıra 1970’lerde bir eklentiye sahiptir. İki vale stili, ne kadar alan bulunduğuna bağlı olarak farklı oda türlerinde bulunur.

Hendzel’e göre, doğrama elemanları, valelerin standartlaştırılan tek parçalarıdır. Diğer her şey doğal varyasyonu tanıtan yöntemler kullanılarak elle üretilir.

Stüdyo ayrıca, yatak odalarında mantar yatak başlıkları da dahil olmak üzere otel genelinde diğer mobilya ve aksesuarlar üzerinde çalıştı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.