Heykelsi Aydınlatma Tasarımları

Mexico City'deki Masa Galería 2020'nin Recover/Uncover sergisinde Héctor Esrawe, bir dizi kavisli metal aydınlatma armatürü ve heykelsi bir yapı koleksiyonu sundu

0 3.178

Mexico City’deki Masa Galería 2020’nin Recover/Uncover sergisinde Héctor Esrawe, bir dizi kavisli metal aydınlatma armatürü ve heykelsi bir yapı koleksiyonu sundu. Shifting Parábola, ışığın sürekli metal bir yüzey üzerinde ilerlemesinin yolunu araştırmak ve derinlemesine ilerlemek için farklı ölçeklerde bir dizi aydınlatma armatürüdür. Esrawe’ın Grid koleksiyonu, zaman içinde mumların damlayan balmumu ile doldurulan metal bir kafese dayanmaktadır.

Parábola’yı Hector Esrawe tarafından değiştirmek, içinde bulundukları alana entegre edilen büyük ölçekli aydınlatma heykellerinin bir koleksiyonudur. Parçanın büyüklüğünün müdahale edilen alanla diyalog oluşturduğu bir ilişki yaratırlar.

Heykeller çoğunlukla malzemenin ağırlığı ve esnekliği ile şekillendirilmiş pirinç levhalardan ve aydınlatma armatürleri ile duvar / zemin veya tavan arasındaki konumun yarattığı gerilimden yapılır. Sonuçta elde edilen geometri içeriden gelen ışık ile çevreleyen alan arasında bir dizi kontrast yaratarak ışık tarafından oluşturulur.

Grid koleksiyonu pirinç veya demir bir ızgaradan yapılmış, çeşitli formatlarda ve oranlarda bir dizi mimari ve heykelsi yapıdır. Her eleman bir veya daha fazla mum tutma imkanı sunar. Balmumu eridikçe, zaman içinde biriken ve geçici bir mevcudiyette biriken, gelişen ve dönüşen canlı bir parça oluşturan organik, rastgele ve dramatik bir ifade oluşturan metal kafesi doldurur.

Proje Bilgisi:

Tasarım: Hector Esrawe

 

Proje Adı: Shifting Parabolas, Grid, Parabola & Catenaria

Yer: Masa Galeria 2020, Meksika

Sergi: Recover/Uncover

Shifting Parabolas, Grid, Parabola & Catenaria, Hector Esrawe, aydınlatma, ürün, sergi, Recover/Uncover, Meksika

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.