Karavandan Esinlenilerek Tasarlanmış Bir Restoran: Karavaan

Amsterdam West'teki Karavaan, Studio Modijefsky'nin karavanın yolculuğundan ilham aldığı iç mekanlarına sahip tüm gün açık bir restoran ve bar olarak hizmet vermektedir.

0 2.263

Amsterdam West’teki Karavaan, Studio Modijefsky’nin karavanın yolculuğundan ilham aldığı iç mekanlarına sahip tüm gün açık bir restoran ve bar olarak hizmet vermektedir. 357 metrekarelik köşe mekan, farklı manzaralara ayrılmıştır; çayır, bataklık, orman, dağ ve çöl. Her biri benzersiz bir renk şeması ve malzemelerle karakterize edilir, ancak hepsi tüm alanı dolaşan bir iz ile birleştirilir.

Studio Modijefsky: “Bazen çevrilmiş bir ışık veya duvardaki bir işaret, tıpkı eski günlerde olduğu gibi, taşların istiflendiği ve kayaların yolu gösterecek şekilde işaretlendiği gibi, farklı manzaralar arasında gezinmek için bir navigasyon aracı haline gelir.” demektedir.

Alan, girişlerde, yüzeylerde, iç kaplamalarda ve dekordaki değişikliklerle gösterilen bir salon alanından çıkıyor. Pastel bar gün boyunca çok işlevlidir ve sabahları kahve, akşamları ise içki servisi yapar. Studio Modijefsky, bir çayırın yüksek çimlerini uyandırmak için balıksırtı ahşap zeminler, doğal meşe bar, beyaz seramikler, kademeli sarı fayanslar ve yün halı kaplı tavan kullanır.

Çayır bar köşeyi sararken yüksekliği değiştirir, eğlenceli oturma yerleri müşterileri yemek alanına yönlendirir. Dramatik unsurlar, parlak bir tavan, derin mavi sütun ve sudaki yansımaları ve bir bataklığın topografisini hatırlatan sıva duvarları ile daha gizemli bir atmosfer yaratır. Merkezi çubuk, karanlık mantar paneller ve yansıtıcı çinko tepeye sahip bu bölgeden geçer.

Barın yanında, kafenin sarma pencerelerinden korunan daha gizli bir yemek alanı bulunmaktadır. Yeşil deri sırtlığı olan uzun bir koltuk, koyu renklerle ve gölgeli bir ormanı çağrıştıran sert çizgilerle alana bakmaktadır. Işık ışınları bölen duvarlara bakar, yoğun ağaç gövdelerinden güneş ışınlarına benzer. Tasarımcılar, bitişikteki oda için bir çöl paletine karar verdiler, parlak renkler, kahverengi ahşap kaplama ve yeşil fayansların bir karışımıdır. Geceleri, katlanır kapılar, alanın özel bir alan olarak kullanılmasına izin vererek, iki farklı manzaradan geçen kapalı bir oda yaratır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.