Parmak İzi Tanıma Teknolojisine Sahip İnteraktif Kıyafetler

Montreal merkezli moda tasarımcısı Ying Gao, moda tasarımını medya ve ürün tasarımıyla birleştirerek giyim hakkındaki varsayımları sorguluyor.

0 2.464

Montreal merkezli moda tasarımcısı Ying Gao, moda tasarımını medya ve ürün tasarımıyla birleştirerek giyim hakkındaki varsayımları sorguluyor.

Sosyal ve kentsel ortamlardaki dönüşümlerden ilham alan Gao, deneysel ve etkileşimli parçalar üretmek için duyusal teknolojileri kullanarak giysinin yapımını araştırıyor.

Tasarımcı projede Oliver Sacks’in “The Man who Mistook his Wife for a Hat” romanından ilham aldı. Sacks ona bir ayna verdiğinde kendi yansımasıyla, Jimmie bakışları yansıtıcı yüzeyden çıkar çıkmaz 19 yaşındaki benliğine döner. Herhangi bir zaman duygusunu kaybeden Jimmie, gerçek dünya ile zihninin sallantısı arasında salınan bu tek, sürekli anın esiri olarak yaşıyor.

Jimmie G karakteri gibi, Gao’nun giysileri de iki eyalet arasında evrimleşiyor ve kromatik spektruma tepki verirken sürekli bir başkalaşım sergiliyor. Silikon, cam, PVDF ve entegre elektronik cihazlardan yapılmış, amip benzeri parçalar hareketsizlik ve hareket arasında dalgalandıkça animasyonlu görünür. Her parça, farklı yoğunluktaki karşıt durumlar arasında geçiş yaparak koleksiyondaki her bir ayrı öğenin benzersizliğini yoğunlaştırır.

Ying Gao, “Giysiler kromatik hareket yeteneğine sahiptir. Yakın çevrelerindeki renkleri tanıyabilen, aynı anda sıvı ve bukalemun benzeri, sürekli değişen ortamlarının yavaş ritmine uyum sağlıyorlar. ”

Bazı ürünler, fütüristik ve parlak gri tonlarında buruşuk, parlak plastik gövdeli kabarcık benzeri kafalara sahiptir. Diğerleri daha hassas ince örgülerden yapılmıştır, pembe ve mor pastel tonları bir bale tütülerini andırır.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.