Gemilerden İlham Alan Louis Vuitton Mağazası

Fransız moda markası Louis Vuitton, mimar Jun Aoki'nin bir cephesi ve New York merkezli tasarımcısı Peter Marino'nun iç mekanları ile Japonya'nın Osaka kentindeki en büyük mağazalarını açtı.

0 3.328

Fransız moda markası Louis Vuitton, mimar Jun Aoki’nin bir cephesi ve New York merkezli tasarımcısı Peter Marino’nun iç mekanları ile Japonya’nın Osaka kentindeki en büyük mağazalarını açtı. Yelkenli gemilerden esinlenen konsept, kentin mirasını Japonya’nın en önemli limanı olarak yansıtıyor.

Jun Aoki, bir zamanlar Osaka’dan Tokyo’ya kargo taşıyan geleneksel Higaki-Kaisen kargo gemisinin dalgalanan yelkenlerine atıfta bulunan hafif ve havadar beyaz bir yapı tasarladı. Cephenin saflığı, zemin üzerinde metal oyma işi motiflerin kullanımı ile güçlendirilerek, su üzerinde yüzen bir gemi izlenimi veriyor.

1 Şubat’ta açılan Louis Vuitton mağazasının içi mekanında Peter Marino da benzer ilhamları takip etti. Ahşap zeminler, heyecan verici bir maceraya başlayan büyük bir yatın ruhunu anımsatan ahşap kaplı sütunlar ve metal tavanlarla güverte izlenimi veriyor. Bu arada, ahşap işleri ve origami washi kağıdı gibi geleneksel Japon malzemeleri, büyük salonlar ve daha küçük köşeler de dahil olmak üzere çeşitli hacimlerde mekanları süslemektedir.

Üst kat, denize benzeyen bir mozaik zemin ve güneş ışınlarını yansıtan renkli çatı süslemeleri ile gökyüzüne olan yakınlığından en iyi şekilde yararlanır.

Bunun yanında, açık mutfak ve orijinal mekandan mimari detayların yanı sıra deniz malzemelerinin ve binanın tasarımının ana temasına bağlanan detayların yanı sıra sugalabo V restoranına erişim sağlar.

 

Proje Bilgisi

Mimar: Jun Aoki
İç Mimar: Peter Marino
Marka: Louis Vuitton
Yer: Osaka, Japonya

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.