Evcil Hayvan Kafesi: Nova

Say Architects, Çin'in Hangzhou şehrinde, kafe, oyun alanı ve çocuk havuzu içeren evcil hayvanlar için bir bakım salonu tasarladı.

0 2.085

Say Architects, Çin’in Hangzhou şehrinde, kafe, oyun alanı ve çocuk havuzu içeren evcil hayvanlar için bir bakım salonu tasarladı.

Nova Pets olarak adlandırılan 450 metrekarelik alan, bir bakım hizmeti ve sahipleri ile tüylü arkadaşlarının başkalarıyla sosyalleşmeleri için alanlar sunuyor.

Planın yarısı iki katlı bir kafe ve evcil hayvan oyun alanı bulunurken, iki katlı bakım salonu diğer yarısına bölünmüştür.

Yan Zhang ve Jianan Shan tarafından 2016 yılında kurulan Say Architects, “Proje, insanların evcil hayvanlarıyla gerçekten sosyalleşebileceği yeni bir tür evcil hayvan mağazası yaratma fikri ile başladı. Say Architects’in iki kedisi ve bir köpeği var, bu yüzden evcil hayvanlarla ilgili her şeyi seviyoruz. Bu nedenle proje oldukça sorunsuz ilerledi.” demektedir.

Kısa bir merdivenle yayılan evcil hayvan oyun alanı salonun girişinin yanında yer almaktadır. Burada sokağa bakan büyük bir pencere var, yoldan geçenlerin içerideki etkinlikleri görmesini sağlıyor.

Merdivenlerden yukarı ve oyun alanının ötesinde, merkezi yükseltilmiş bir patikaya bakan iki kavisli, batık “vadiden” oluşan bir kafe yatıyor.

Farklı seviyelere sahip olmak, evcil hayvanları ve sahipleri yüz yüze getirmek anlamına gelir; insanlar batık seviyedeki masalarda otururken, evcil hayvanlar geçit boyunca ve oyun alanının etrafında dolaşmakta ve onları sahipleriyle birlikte baş yüksekliğe yerleştirmekte serbesttir.

Hayvanlar ayrıca küçük bir tünel ile kafenin batık oturma alanları arasında seyahat edebilirler. Alanlar boyunca hayvanlar için özel olarak tasarlanmış diğer erişim noktaları ve pencereler dahil edilmiştir.

Birinci kata çıkan merdiven korkulukları, evcil hayvanların bakabileceği düşük, çapraz bir pencereye sahipken, tedavi odası kapılarının hepsinde tabanlarında lombozlar vardır.

Zemin katta bir aktivite odası, sahipleri uzakta iken kedilerin ve köpeklerin kalabileceği bir “otel” ve bir tuvalet bulunmaktadır. İç kısımda sarı, siyah, gri ve mavi bir palette boyalı ve kiremitli yüzeylerin bir karışımı vardır.

Zhang, “Sarı, siyah ve gri, köpeklerin günlük köpek yaşamlarında görebileceği ana renklerdir. Tuvalet alanında maviyi kullandık, çünkü sarının mekana genç ve enerjik bir his vermesinin daha olası olduğunu düşünüyoruz.”

Salondaki odalar, kat planının merkezinde bulunan mevcut, hafif eğimli bir beton kolon etrafında dönmektedir. Sütun ayrıca kat planının yarısında görünen metre kare bir ızgara için bir merkez nokta görevi görür.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.