Asırlık Ağacı Çevreleyen Yapı: Treehugger

Modus mimarlık firması, kuzey İtalya'daki Bressanone şehri için bir turizm danışma bürosu tasarımını tamamladı. Tarihi merkezin hemen dışında yer alan proje, 2016 yılında uluslararası bir yarışmada birincilik kazandıktan sonra gerçekleştirildi.

0 1.623

Modus mimarlık firması, kuzey İtalya’daki Bressanone şehri için bir turizm danışma bürosu tasarımını tamamladı. Tarihi merkezin hemen dışında yer alan proje, 2016 yılında uluslararası bir yarışmada birincilik kazandıktan sonra gerçekleştirildi. Şema, mevcut bir ağacın etrafını saran ve adını aldığı çarpıcı beton yapı ile karakterize ediliyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, Treehugger arsanın ortasındaki devasa ağacın etrafında dolaşarak doğa ve inşa edilmiş form arasında ayrılmaz bir bağlantı yaratacak şekilde tasarlanmıştır. Bu bağlantıyı daha da sağlamlaştırmak için, ağaç kabuğunun dokusu beton yapıda da kullanılmıştır.

Treehugger’da asırlık ağaç merkez parçası olarak hizmet ederken, beş kemerli açıklık zemin kat seviyesine açıklık yaratıyor ve hacmi etkili bir şekilde yükseltiyor. İdari ofisleri barındıran üst kat, aksine, dışbükey beton yüzey içinde kapalıdır.

Dış kabuğun kesintisiz yüzeyini elde etmek için, duvarların tam yüksekliği bir akıştan ve birbirini takip eden bölümlerde, 9 metrelik sürekli bir halka oluşturmak üzere beton plakalar şekilde dökülmüştür. Duvarların eğriliği, döşeme levhaları ile birlikte, formun, yapının ve bina cephelerinin birleştiği ortak bir kompozisyon oluşturur. Ağır beton tarafından dengelenmiş karşılama eğrileri ile, Treehugger tarihi bağlamı ile ilgilenirken, yoldan geçenleri ve ziyaretçileri organik olarak yerel kültürü keşfetmek için çekiyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.