Tuğla ve Bakır Kuleler: Merri Creek House

Avustralya mimarlık stüdyosu Wowowa, Melbourne'daki bir ev için bakır desenli üç silindirik tuğla kulesi inşa etti.

0 2.811

Avustralya mimarlık stüdyosu Wowowa, Melbourne’daki bir ev için bakır desenli üç silindirik tuğla kulesi inşa etti.

Fitzroy North banliyösünde bulunan ve yakındaki bir su yolundan sonra Merri Creek House olarak adlandırılan ev, çevresini referans alır.

Anıtsal kuleler, hem Wowowa hem de müşteri tarafından paylaşılan bir takıntı olan geometrik çiftlik kalıntılarına ve uzun tuğla su yapılarına atıfta bulunuyorlar. Sağlam doğası öğelere karşı topraklanmış ve korunmuş hissediyor. O kadar sağlam ki, hiçbir yangın ya da sel onları yıkamaz.

Güneyde, bu kulelerden birinde bir oyun alanı ve diğerinde bir çalışma  bulunmaktadır.

Merkezden ikinci kata kadar uzanan ahşap bir merdivenle sarılmış çift yükseklikte bir yemek alanına ev sahipliği yapıyor.

Her ikisi de açılabilen ince tam yükseklikte pencerelerle aydınlatılır.

Çalışma alanı, komşularının teraslarıyla yüzleşmek için sokağa bakan bir garaj alanının üstündeki güverteli bir terasa açılır.

İnce çelik sütunlarla desteklenen bakır bir gölgelik, oturma odası kenarı boyunca uzanan pencereleri korur. Sarı ve beyaz çizgili tenteler güneşten korunmak için aşağı yuvarlanabilir.

Benekli dokular ve kırılan renkler, ışığın gün boyu hareket etmesiyle iç mekanlara can veriyor. Kuzeydeki üçüncü kule, tuğla duvarın bir bölümü ile çevrelenmiş yapısız bir harabe olarak tasarlanmıştır.

Oturma odasına girer ve bakır bir gölgelik ile korunan kemerli bir pencere ile dereye doğru açılır.

İç mekanlar için, beyaz duvarlar ve tavanlar, mutfakta pembe mermer tezgah da dahil olmak üzere açık tuğla ve aksan alanlarıyla kontrast oluşturuyor. Birinci katta, daha renkli duvar kaplamaları çalışmadaki mavi boyalı duvarları ve banyosu içerir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.