Parametrik Bir Dış Cephe Tasarımı

Carl Fredrik Svenstedt mimarı Delas Frères şaraphanesinin mevcut bir malikânesini Fransa da yeniledi.

0 2.335

Carl Fredrik Svenstedt mimarı Delas Frères şaraphanesinin mevcut bir malikânesini Fransa da yeniledi. Kıvrımlı bir taş cepheyle kaplı şarap mahzeni ve mağaza olarak genişletti. Yeni bina seçkin şarapları olgunlaştırmak için alan sunarken, mevcut bina konuklar için restore edilmiştir. elas Frères Şaraphanesi, ünlü Hermitage yamaçlarının manzarasını sunan dalgalı bir bahçe duvarı şeklini alıyor.

Köyün kalbinde, yamaçların dibinde yer alan proje, restore edilmiş resepsiyon evinden ve yeni inşa edilmiş bir şarap dükkanından oluşuyor. Bodrum katı, sağlam bir taşla dalgalı, seksen metre uzunluğunda ve yedi metre yüksekliğinde bir duvarla kaplanmıştır.

Şaraphanenin içindeki rampalar, ziyaretçilerin kıvrımlı cephe boyunca yükselirken şarap yapım sürecini takip etmelerine izin verir. Taş seçimi hem çevredeki yerle ilgili olduğu hem de duvarların gözenekli dokusu şarap için ideal koşullar sunduğu için yapılmıştır.

Proje Bilgisi:

İsim: Delas Frères Şaraphanesi
Mimar: Carl Fredrik Svenstedt
Program: Şaraphane Ve Resepsiyon Evi
Yer: Tain L’hermitage, Fransa
Müşteri: Deutz Şampanya Delas Frères
Takım: Carl Fredrik Svenstedt, Sébastien Tabourin, Boris Lefevre, Monica Monosilio, Thomas Dauphant, Caroline Leveque, Estelle Bethon, Alice Bertin, Agathe Prouteau
Mühendis: Beccamel Mallard

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.