Zikzak Alüminyum Cephe: Oklahoma Çağdaş Sanat Merkezi

Amerikalı Rand Elliott Architects, Oklahoma Çağdaş Sanat Merkezi için 16.800 alüminyum parça ile kaplı yeni bir bina tasarladı.

0 2.653

Amerikalı Rand Elliott Architects, Oklahoma Çağdaş Sanat Merkezi için 16.800 alüminyum parça ile kaplı yeni bir bina tasarladı.

Rand Elliott Architects, Oklahoma Çağdaş Sanat Merkezi’ni öne çıkarmak ve şehir için önemli bir dönüm noktası oluşturmak için kaplamayı seçti.

Binlerce haddelenmiş metal kanatçık, farklı yüksekliklere ve açılara yükselen duvarlar oluşturmak için özel olarak üretildi.

Oklahoma Contemporary için, parçalar çoğunlukla pencerelerle delinmiş sağlam duvarlar oluşturur. Ancak, üçgen bir kuleyi saran duvarlardaki parçalar arasında boşluklar oluşur. Çıtalar geceleri yanmaya izin verir.

Katlanmış bir gölgelik, binanın camlı girişine kapak sağlar. İçeride, gömme mobilyalar beyazdır ve zeminler büyük gri fayanslarla kaplıdır.

Binanın dört katını birbirine bağlayan merdivenin basamakları eşleşen bir malzemeyle kaplıdır. Merdiven, binanın dışını anımsatan çizgili, yarı saydam korkuluklara sahiptir.

Projenin ana amaçlarından biri, şimdi Oklahoma City’nin daha büyük şehir merkezine hizmet veren yeni tramvayında özel bir durağı olan binanın kamu kullanımını teşvik etmekti. İçeride açık bir lobi, kafe ve dükkanlar zemin kattadır ve birinci katta 500 ciltlik bir sanat kütüphanesi bulunmaktadır.

İkinci katta, firma 250 kişiye kadar etkinliklere ev sahipliği yapabilen bir açık hava terası oluşturdu. Bina ayrıca seramik, metal ve ahşap işleri için stüdyolara dönüştürülmüş bir depo içeren 4.6 dönümlük (1.86 hektar) bir kampüsün bir parçasını oluşturmaktadır. Ayrıca heykeller, açık hava sergileri, eğitim programları ve halk gösterileri için bir park var.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.