Lateks ve Köpükten Tasarlanan Geometrik Giysiler

Moda tasarımcısı Valeska Jasso Collado, Westminster Üniversitesi lisansüstü koleksiyonu için Memphis'den etkilenen giysiler oluşturmak için metal, köpük ve lateksi birleştirdi.

0 1.883

Moda tasarımcısı Valeska Jasso Collado, Westminster Üniversitesi lisansüstü koleksiyonu için Memphis’den etkilenen giysiler oluşturmak için metal, köpük ve lateksi birleştirdi.

Valeska Jasso Collado, tasarımcı Ettore Sottsass’ın liderliğindeki 1980’lerin Milano merkezli tasarım hareketinden mobilyaları anımsatan cesur şekiller oluşturmak için alışılmadık bir malzeme kombinasyonu seçti.

Jasso Collado :”Şekillerim Memphis tarzı mobilya ve iç mekanlardan ilham alıyor. Geometrik formları seviyorum.” demektedir.

Temel malzeme olarak köpük tabakaları kullanan Jasso Collado, farklı renklerde lateks katmanlarını da kullandı.

“Köpüğü seçtim çünkü aklımdaki hacimli ama temiz şekilleri mümkün kılacaktı. Ayrıca, giysiler için hacim oluşturmak için daha yaygın yöntemler olan herhangi bir çerçeve veya doldurma yapmak zorunda olmadığım anlamına da geliyordu. Köpüğü hangi malzemeyle birleştireceğimi ve örneğin kopmasını önlemek için nasıl bir arada tutacağımı anlamak aylarca çalışma gerektirdi.”

Kumaşın büyük bölümleri katlanmış, kıvrılmış ve renk katmanlarını ortaya çıkarmak için dilimlenmiştir. Ortaya çıkan büyük giysiler çeşitli geometrik silüetler yaratır.

Bir üst, yüzün alt yarısını örtmek için kavisli, kollar için delikler içeren kavisli malzemeden yapılmış dairesel bir bölümden oluşur.

Tıknaz benekli çok renkli köpük parçaları gibi elemanlar, çelik vidalar ve krom rondelalar ile giysilere sabitlendi. Bazı parçalar, zıt renklerde lateks çizgileri ile kesilmiş ve çizilmiştir.

Parlak renkler ve pürüzsüz parlak dokuların tasarımında ise seramik sanatçısı Ben Feiss’in çalışmasından etkilendi.

Jasso Collado, giysilerin mevcut durumlarında özellikle giyilebilir olmadığını, ancak imalat tekniklerini aksesuarlar için uyarlamayı umduğunu söylemektedir.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.