İki Eski Deponun Ofise Dönüşümü: Canada Goose

Şanghay'da iki eski depo olarak kullanılan mekan, Çin'deki ilk Canada Goose merkezini oluşturmak için Roomoo tasarım stüdyosu tarafından dönüştürüldü.

0 1.372

Şanghay’da iki eski depo olarak kullanılan mekan, Çin’deki ilk Canada Goose merkezini oluşturmak için Roomoo tasarım stüdyosu tarafından dönüştürüldü. 1920-1930 arasında inşa edilen alan, daha önce eski Şanghay akrobatik topluluğu için uygulama odası olarak kullanılmıştı. En son müdahale, mekanın mimari ruhunu korumaya çalışırken, sıcaklığı ve yeni yaşamı ofise getirdi.

 

Orijinal cephenin malzeme ve dokusu Roomoo tarafından korunmuştur, tek ekleme pencerelerin ve kapıların çevresinde ve binanın tabanında metalik kaplama şeritleri bulunmaktadır. Bu çizgiler yüksekliğin ana hatlarını vurgulamak ve orijinal açıklıkların kenarlarını korumak için kullanılır. Vu malzemenin renk seçimi, birleştirilmiş bir bütünün yaratılmasına yardımcı olan iç mekan elemanlarında da görülür.

Dört farklı seviyeye yayılan ana giriş, C bloğunda bulunur, daha sonra C bloğunun ikinci seviyesinde, bir merdiven, ana açık çalışma alanlarının bulunduğu ikinci A bloğuna bağlanır. Burada, ofise ikinci bir giriş oluşturan açık çalışma alanlarının yanında bir dış teras ve bir açık merdiven bulunmaktadır.

C bloğundan ofise yürürken, yeni bir tam boy tuğla duvar tarihi unsurlarla tezat oluşturur. Tuğlanın renk seçimi hem ziyaretçilere hem de personele sıcak bir karşılama sunmayı amaçlıyor. Bloğun kalbine gelen ortak bir çekirdek, kilerden binanın tepesine kadar tüm alanı bir baca gibi görsel olarak bağlar. Atriyum alanı toplantılar ve sosyal toplantılar için kullanılır.

Ana girişten hemen sonra iki küçük toplantı salonu bulunmaktadır. toplantı odalarını özel tutan, aynı zamanda görsel bağlantıları koruyan yarı yükseklikte saydam bölümler bulunmaktadır.

Kahverengi metal iç ve dış mekanlarda kullanılır. Bu elemanlar tüm binanın çeşitli fonksiyonlarını birleştirirken, aynı zamanda malzeme seçimi ve inşaat çözümleri açısından eski ve yeni arasındaki kontrastı vurgulamaktadır. C bloğundaki ikinci seviyeye çıkan merdiven, eski karaağaç ahşap tahtalarından yapılır, adımlar orijinal ahşap rengindedir ve insanlar üzerine bastığında biraz çatırtı sesi duyarak eski bina anılarını insanlara hatırlatmak için bitirir.

Bu alanın üst katında, iki kısa merdiven, esnek işlevlere sahip iki ortak alan olan küçük toplantı odalarının üstünde bulunur. Başka bir merdiven ile ana çalışma alanı olan A bloğudur. roomoo Kanada kazının şangay merkezini oluşturmak için iki eski depoyu yeniledi

 

Proje Bilgisi:

Proje Adı: Canada Goose Office

Yer: Shanghai, Çin

Tasarım Şirketi: Roomoo

Alan: 480 M2

Fotoğrafçılık: Archi-Exist & Xiaoyun

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.