Organik Formlu Opera Binası: K11 Musea

LAAB mimarlık firması tarafından Hong Kong'da tasarlanan K11 MUSEA, yeni bir kültür-perakende destinasyonu olarak hayata geçirildi.

0 2.129

LAAB mimarlık firması tarafından Hong Kong’da tasarlanan K11 MUSEA, yeni bir kültür-perakende destinasyonu olarak hayata geçirildi. Opera Theatre olarak adlandırılan büyük atriyum, genel mimari tasarımına başka bir dünya tiyatrosu etkisi yaratır. Yaratıcılık, yenilikçilik, dijital işçilik ve zanaatkâr bir ruhun birleşimidir.

33 metrelik büyük atriyumun üzerinde bulunan Theatre Oculus, ziyaretçilerin duraklaması, toplanması ve etkileşim kurması için bir oda hacmi yaratır. Klasik katedrallerin mimarisinden esinlenen LAAB’ın tasarımı, yedi metre genişliğindeki iki çatı penceresi ve bir ağdan oluşan karmaşık bir organik tonoz heykelidir.DNA’lara benzer programlama kodları kullanılarak dijital olarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Cam elyaf takviyeli polimer ile bükülmüş çelikten bir kompozit kullanılarak imal edilmiştir, 500 kolun hiçbiri aynı değildir. Dallara gömülü yüzlerce programlanabilir spot, gün boyunca yatıştırıcı ve doğal bir ortam sağlamak için toplu olarak canlandırır.

LAAB tarafından tasarlanan Escalating Climbers organik bir heykeldir, K11 Musea’nın büyük atriyumunun eşiğini gösterir. Tasarım yürüyen merdivenlerin yukarı doğru hareketini canlandırır. Escalating Climbers el yapımıdır ve ziyaretçiler için Tiyatro Oculus ile sürekli bir mekansal diyalog oluşturur.

LAAB tarafından tasarlanan Artisan Lounge, ziyaretçilerin büyük atriyumun sanatsal kalitesine dalmışken içecek ve yiyeceklerin tadını çıkarabileceği K11 MUSEA Opera Tiyatrosu’nun oturma ve yemek odası olarak tasarlandı. Kafe, Bar ve Dükkan olmak üzere üç bileşen Artisan Lounge’u tanımlar. Theatre Oculus’un altında yer alan kafe, yiyecek ve içeceklerin servis edildiği oturma alanıdır. Bar, içeceklerin tadını çıkarırken insanların oturabileceği veya durabileceği rahat bir mekân alanıdır.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.