Çocuklar İçin Fantastik Bir Oyun Parkı: Neobio Family Park

Mimarlık stüdyosu X + Living, Çin'deki bir alışveriş merkezinde pastel renkli oyun alanına sahip ebeveyn ve çocuk restoranı tasarladı.

0 2.189

Mimarlık stüdyosu X + Living, Çin’deki bir alışveriş merkezinde pastel renkli oyun alanına sahip ebeveyn ve çocuk restoranı tasarladı.

Shenzhen Neobio Family Park, X + Living’in Çin’de inşa ettiği oyun alanlarına sahip ebeveyn ve çocuk restoranları serisinin en sonuncusudur.

Ebeveynler restoranda yemek yerken çocukları renkli oyun alanını keşfedebilir. Shenzhen Neobio Family Park, X + Living’in çocuklar için “rüya şehri” olarak tanımladığı şeyi yaratarak alışveriş merkezinin orta merkezine tasarlandı.

Bir kemer üzerinde asılı şemsiye ile parlak sarı bir koridor giriş alanını göstermektedir.

Minyatür kentte çocuk oyun dükkanları, pizza salonu, giyinme alanı ve diş hekimi muayenesi vardır. Her biri halı kaplı yolun her iki yanında yuvarlak kenarlı, renkli, kabarcıklı bir yapıda tasarlanmıştır. Oyun alanları dışında park yerleri bulunan çocukların alanlar arasında hareket edebileceği oyuncak arabalar bulunmaktadır.

İçeride bir kez kullanabilmeleri için küçük alışveriş arabaları mevcuttur ve oturmak için minyatür mobilyalar vardır. Oyuncak kasabası merdivenler ve yuvarlak şeffaf koridorlarla birbirine bağlanmıştır.

Dev renkli şemsiyeler ve kenarları fırfırlı şemsiyeler minyatür şehrin yukarısındaki tavandan asılmaktadır. Beyaz zemin üzerine siyah polkadots kaplı spiral kaplı slayt, üst seviyeden aşağı doğru kıvrılıyor ve biniciyi altta bir top çukuruna bırakıyor. Shenzhen Neobio Family Park’ın tamamı pastel kırmızı, mavi ve yeşil renk şemasına sahiptir.

Proje Bilgisi:

İç mekan tasarımı: X + Living
Baş tasarımcı: Li Xiang
Tasarım ekibi: Ren Lijiao, Wu Feng, Luo Ziyan, Chen Lufang, Zhang Xin, Zhang Xiaosong, Jiang Xueping, Fan Haifeng

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.