Cam ve Aynalarla Tasarlanmış Bir Mağaza

Studio 10, Shenzhen'de bir kadın giyim markasına eterik bir mağaza tasarlamak için bir dizi yansıtıcı, yarı saydam ve şeffaf malzeme kullandı.

0 2.230

Studio 10, Shenzhen’de bir kadın giyim markasına eterik bir mağaza tasarlamak için bir dizi yansıtıcı, yarı saydam ve şeffaf malzeme kullandı.

Çinli bir minimalist kadın giyim markası olan Geijoeng için Studio 10 tarafından tasarlanan 120 metrekarelik mağazada cam tuğla duvarlar, aynalı asma tavan ve yeşil bir mozaik zemin bulunuyor.

Stüdyonun amacı, rüya gibi bir iç mekan yaratmak ve aynı zamanda yün, kaşmir ve kadife gibi ağır kumaşlara sahip sonbahar / kış koleksiyonuyla tezat oluşturmaktı. Shenzhen’deki Coastal City alışveriş merkezinde yer alan mağazaya ziyaretçiler,  cam tuğlalarla döşeli bir koridordan giriyor.

Geçidin bir tarafı aynalı panellerle kaplı, diğer tarafı ise yeşil mermer kaideler ile noktalı bir cam tuğla sergileme alanına dönüştürülmüştür. Doğrudan koridorun üzerine aynalı bir asma tavan monte edildi ve ekran alanını öndeki atölyeden ayırmak için yarım yükseklikte bir cam bölme kuruldu.

Mağaza alanının ana gövdesi, özel yeşil mozaik zemini ve mağazanın çevresi etrafında kıvrılan yarı saydam cam duvarları ile tanımlanır.

Duvarların birçoğu, alan boyunca yeşil zeminin rengini yansıtan parlak gümüş bir malzemeyle desteklenir. Stüdyonun küçük bir sahne ile karşılaştırdığı bir oturma alanı, akrilik tüplerden yapılmış kavisli bir duvarla çevrili mağazanın merkezinde yer almaktadır. Moda tasarımcısı Raf Simons ile işbirliği içinde Danimarkalı kumaş markası Kvadrat tarafından üretilen yeşil kadife gizlilik perdesi ile donatılmıştır.

Elbise rayları, gümüş metal perçinlerle bağlanmış buzlu akrilik çubuklardan üretilmiştir. İskele gibi çalışacak şekilde tasarlanan rayların bağlantıları ayarlanabilir ve uyarlanabilir. Akrilik çubuklar, bazıları ekran standı olarak kullanılırken, diğerleri banklar veya depolama platformları olduğu için işlevlerine bağlı olarak boyut olarak değişen yeşil mermer tabanlara yerleştirilmiştir.

Kalibre edilmiş tüp ışıkları ve spot ışıkları, bir ızgaraya asılır ve mağazanın yüzeylerinde ışık desenleri oluşturur.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.