İskandinav ve Japon Mimarisini Birleştiren Bir Restoran: Yuzu

HAF Studio tarafından tasarlanan Reykjavík'teki Japon burger restoranı Yuzu, İskandinav ve Japon estetiğini harmanlayan bir iç mekan tasarladı.

0 305

HAF Studio tarafından tasarlanan Reykjavík’teki Japon burger restoranı Yuzu, İskandinav ve Japon estetiğini harmanlayan bir iç mekan tasarladı.

Şehrin yakın zamanda yenilenmiş Hverfisgata caddesinde bulunan 220 metrekarelik restoran, Japon yuzu meyvelerini hamburgerlerden kokteyllere ve soslara kadar tüm yemeklerine dahil ediyor.

Stüdyo, dünyanın bu iki bölgesinden tasarımı bir restoranın iç mekanında harmanlamaya çalıştı. Yuzu’da HAF Studio beton tuğla, krom çelik ve sarı cam gibi ham endüstriyel malzemeleri, Douglas köknar döşemesi ve kahverengi deri banklar gibi İskandinav tasarımıyla ilişkili daha sıcak doğal malzemelerle bir araya getirdi.

HAF stüdyo tasarım direktörü Hafsteinn Júlíusson: “Minimal şekillerin ayrıntısına ve kullanımına dikkat ederek Japon estetiğini inceledik. Masif ahşap mobilyalar ve beton duvarlar orijinal haliyle işlenmeden kullanıldı. Bu, Japonların mekandaki her şeyin bir sebepten dolayı orada olduğu hissini arttırır.” demektedir.

80 kişilik restoran, yuzu meyvesinin rengini referans alan sarı camla sarılmış merkezi bir açık mutfağın etrafında bulunmaktadır. Restoranın oturma alanı, oturma sıraları, ayrı masa ve sandalyeler, bar tabureleri ve daha samimi kabin alanları ile çeşitlendirilmiştir.

İç mekanda kullanılan metal sandalye HAF Studio tarafından özellikle restoran için tasarlanmıştır. Yeni Okul olarak adlandırılan, yerel olarak üretilen sandalye, bir nesil İzlandalı okul çocukları tarafından kullanılan belirli bir ilkokul sandalyesine atıfta bulunmaktadır. Danimarka markası Kvadrat tarafından mavi yünden yapılmış perdeler, alanın daha küçük ayrılmış birimlere bölünmesini sağlamaktadır.

Tasarımcılar, kullanılan endüstriyel malzemelere uygun olarak, Fransız şirketi Sammode aydınlatma tarafından restoranın tavanı ve duvarları boyunca yapılan endüstriyel tüp ışıklarının yanına neon aydınlatma yerleştirildi.

Kaynak Dezeen

Abone olarak haberlerimizden anında haberdar olun.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.