Kartondan Tasarlanan Geri Dönüştürülebilir Bir Kafe: Cardboard

Hint mimarlık stüdyosu Nudes, çevre dostu bir malzeme olarak çok yönlülüğünü kanıtlamak için karton kullanarak Mumbai'de bir kafe inşa etti.

0 1.976

Hint mimarlık stüdyosu Nudes, çevre dostu bir malzeme olarak çok yönlülüğünü kanıtlamak için karton kullanarak Mumbai’de bir kafe inşa etti.

Kafede Cardboard’un çekirdeği, kabuğu ve hizmetleri dışında her şey kartondan yapılmıştır. Duvarlar, sandalyeler, masalar ve hatta abajurlar oluklu malzemenin parçalarından yapılmıştır.

Mobilyaların kıvrık ve yivli şekilleri, istenen şekli elde etmek için kesilmiş çok sayıda karton hassas kesimden oluşturulmuştur.

Duvar panellerinden kesilen banklar boşluğa çıkıntı yapar. Masalar ve çocuk sandalyeleri gibi parçalar birlikte yuvalanan karton elemanlardan tasarlanmıştır.

Karton, geri dönüştürülebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir özellikleri nedeniyle seçilmiştir. Ayrıca ortamdaki gürültülü kafede sesi iyi emen bir yalıtım malzemesidir.

Nuru Karim tarafından Mumbai’de kurulan bir mimari stüdyosu olan Nudes, Cardboard kafeyi karton gibi biyolojik olarak parçalanabilir bir malzemenin ne kadar çok yönlü ve dayanıklı olduğunu göstermek için tasarladı.

Nudes tasarım stüdyosu: “Kartonla inşa etmek, malzeme performansıyla ilgili sürekli araştırma anlamına geliyordu. Masa üstleri, su emilimini önlemek ve bakımını kolaylaştırmak için balmumu ile emprenye edilmiştir. Bu alanın, dünya kaynaklarının sürdürülebilir bir geleceğe karşı korunmasında tasarım, malzeme ve teknolojinin rolü üzerine diyalog ve konuşma için canlı bir merkez haline gelmesini umuyoruz.” demektedir.

 

Proje Bilgisi:

Grafik Tasarım: Tanya Eden

Proje Yöneticisi: Abdur Rehman

İmalat: Haresh Mehta, Jayna Ambalaj

Mutfak Danışmanı: B.S. Uluslararası

Hvac: Heeqay Klima Şirketi

Elektrik Danışmanı: James Electricals

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.