Spiral Bir Kafe Tasarımı: Cadogen Cafe

Mimarlık stüdyosu NEX tarafından Chelsea Londra'da, çatı bahçesine sahip spiral bir kafe tasarladı. Cadogen Cafe, hava güzel olduğunda tamamen geri çekilebilen kavisli pencerelere sahiptir.

0 1.909

Mimarlık stüdyosu NEX tarafından Chelsea Londra’da, çatı bahçesine sahip spiral bir kafe tasarladı. Cadogen Cafe, hava güzel olduğunda tamamen geri çekilebilen kavisli pencerelere sahiptir.

Cadogan Cafe tasarımının pencereleri zemine çekilerek yemek alanının çevredeki alana yayılmasını sağlamaktadır. 15 cm kalınlığındaki beton panellerden oluşan sarmal kafe, King Road’daki Saatchi Gallery’nin yanında, Duke of York Meydanı’nda yer almaktadır.

Geri çekilebilir, kavisli cam elemanlar için kanat penceresine benzer bir zincir sistemi kullanır. Bu pencereler, iç çevresinde camlı bir korkuluk oluşturmak için kısmen alçaltılmış şekilde oturur veya karenin zemin seviyesi ile tamamen aynı hizada oturabilir.

Dişbudak ahşap çıtalar, Cadogan Cafe tavanının spiral şeklini vurgulamak için tasarlanmış ve kavisli oturma alanları, yapının kemerli biçimine atıfta bulunmuştur.

Spiralin en dış ucunda, bir merdiven restoranın yukarısındaki bir çatı bahçesine çıkar ve bu da aşağıdaki alanlardan bağımsız olarak halka açıktır.

Ahşap zemin kaplaması ve dış aydınlatma ile birlikte oturma, gündüz veya gece boyunca karşılama alanı yaratır.

Proje bilgisi:

Müşteri: Cadogan Evleri
Mimar: Nex
Peyzaj Mimarı: Bradley Hole Schoenach BHSLA
Proje yöneticisi: Başkent ve İl
Maliyet danışmanı: Eşit Danışmanlık, TTPP
Yapısal mühendis: AKTII
MEP mühendisi: E&M Tecnica
Aydınlatma: DHA Design
Planlama danışmanı: Gerald Eve
Asıl tasarımcı: Nex
Müteahhitler: Westgreen

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.