Parametrik Beton Materyalli Bir Pavyon Tasarımı ‘Egaligilo’

Bir Meksika kenti Museo Tamayo'da yer alan ‘Egaligilo’ isimli tasarım, Meksikalı mimar Gerardo Broissin imzasını taşıyor.

0 1.417

Beton bileşenlerle üretilen pavyon, iç mekanda küçük bir iç bulut formunu korurken rasyonel ve parametrik mimari sistemlere referans oluyor. Uluslararası iletişimi kolaylaştırmak için tasarlanmış esperanto dilinde, Egaligilo kelimesi ‘ekolayzer’ anlamını taşıyor.
Gerardo Broissin, Egaligilo pavyonunu, fonksiyonel alanların modernist bir anlayışını ifade etmek üzere tasarlamış. Projenin rasyonalitesi, pavyonun boyutlarını ve çelik yapısını düzenleyen, bulmaca şeklindeki beton parçalardan oluşan puzzle parçaları ile temsil ediliyor. Parametrik tasarım anlayışı, beyaz beton küreler oluşturan organik kaplama ile ifade ediliyor. Estetik değeri göstermeye yarayan bu cephe parçaları, geleneksel paradigmanın önündeki bariyerleri kıran ve teknolojik gelişme yoluyla benzersiz bir dil üreten elementler niteliğinde. Yapı, ışık ve yağmurun iç mekana nüfuz etmesine ve içerdeki yemyeşil yeşillikleri beslemesine izin veriyor. Hem doğal hem de yapay ışıkla birlikte, üst üste binen iki kaplama arasındaki boşluk gün boyunca çeşitli senaryolar oluşturuyor ve izleyiciyi iç ve dış arasındaki sınırı yeniden tanımlamaya davet ediyor. ‘Egaligilo’ pavyonu geçici yapıların geri dönüşümü hakkında farkındalığı arttırmaya çalıştığı için, sonunda mücadele eden bir toplulukta sınıf olarak yeniden yerleştirilmeyi ve yeniden programlanmayı hedefliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.