Yılın Rengi “Klasik Mavi” İle Tasarlanmış Bir Anaokulu: Brella

Brella iki annenin çocuk bakımı sunmak için açtığı bir çocuk merkezdir.

0 2.073

Brella iki annenin çocuk bakımı sunmak için açtığı bir merkezdir. Merkezin tasarımını kurucu ortağı Darien Williams, Rectangle Tasarım Stüdyosu’ndan Yasmeen Khan ve yerel stüdyo Project M Plus tarafından tasarlanmıştır.

Brella’nın ilk alanı, Los Angeles’ta Microsoft ve Facebook’un ofislerinin bulunduğu gelişmekte olan bir mahalle olan Playa Vista’dadır. Çocuk bakımı aboneliği uygulaması Brella, oyun alanları, ortak çalışma alanı ve yoga dersleri içeren ilk merkezdir.

Brella’nın servisi, saatlik ücret ödenen ve bir uygulama aracılığıyla rezerve edilir ve esnek çocuk bakımı sunar.

Farklı yaşlardaki çocuklara ve aynı zamanda iş için alana ihtiyaç duyabilecek ebeveynlere hitap etmeyi amaçlayan çeşitli odalar içermektedir. Diğer olanakların yanı sıra, yetişkin ve çocuk dostu yoga dersleri için çok amaçlı bir oda sunulmaktadır.

Merkez her biri farklı bir işleve sahip üç farklı sınıf içeriyor: yaratıcı oyun odası, sanat laboratuarı ve kütüphane. Bunlar, aktif oyun için en fazla ışığın bulunduğu cepheye daha yakın konumlandırılmıştır. Bu sınıfların tümü, “oyun alanı” olarak adlandırılan merkezi bir alana açılmaktadır.

Dolaylı ışık alan küçük odalar sessiz oyun veya uyku için kullanılır. Aileler için bir salon, zenginleştirme stüdyosu ve yetişkinlerin toplantılar için oda rezervasyonu yapabileceği sessiz bir alan vardır.

Alanları birbirine bağlamak için kalın bir renk paleti kullanılır. Boyalı, kemerli kapılar bir odadan diğerine uzanır, cepheden geriye doğru ayarlanmış kemerli kat penceresiyle eşleşir ve odaların aydınlatılmasına yardımcı olur.

Cinsiyetten bağımsız renk, mobilya ve aksesuar seçimleri yapmıştır. Brella, üç ay ila altı yaş arası çocuklar için açıktır ve ebeveynleri aylık veya yıllık bir programa kayıt olma gereksiniminden kurtarmayı amaçlar. Bunun yerine, bireysel ihtiyaçlara göre rezerve edilebilecek ve kullanılmadığı takdirde iletilebilecek aylık belirli saatlerde abonelikler sunar.

 

Proje bilgisi:

Kurucu Ortaklar / Kurucu Ortaklar: Darien Williams ve Melanie Wolff
Mimarlık: Darien Williams, AIA; ve Dikme Tasarım Stüdyosu Yasmeen Hanı
FF&E Tasarım
İç Mekan: Project M Plus, Darien Williams ve Yasmeen Khan ile birlikte
Marka tasarımı: Project M Plus

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.