Giyim Mağazası İçin Dalgalı Cam Cephe

UNStudio Amsterdam'daki bir giyim mağazası için kumaştan esinlenilerek bir cephe tasarladı.

0 1.655

Hollandalı mimari uygulama stüdyosu UNStudio, Amsterdam’daki PC Hooftstraat’taki yapıya, dalgalanan ve saydam bir kumaşa benzeyen cephe tasarladı.

The Looking Glass olarak adlandırılan mağaza, Prada ve Dior gibi lüks moda markaları için bir merkez olan Amsterdam’da bir alışveriş caddesi olan PC Hooftstraat’ta moda markası için flagship olarak tasarlandı.

Mağaza, şu anda bir Hermès mağazası için MVRDV tarafından tasarlanan cam cepheli bir şehir evi olan Crystal House’ın sahibi olan Warenar Real Estate için tasarlandı.

Bu camlar binanın tuğla cephesinden öne doğru çıkıntı yapar ve iç mekanda mağazanın vitrini olarak kullanılır.

Stüdyo, “Akıcı bir hareketle, moda ve mimariyi birleştirerek, kişiye özel kıyafetlerin işçiliğini ve geometrisini cephe tasarımı ile bir araya getirdi. Estetik ve işlev arasında uyum sağlamış oldu.

Kavisli ve düz cam levhalar, paslanmaz çelik kaplı yapısal silikon derzler kullanılarak birbirine bağlanmıştır. Stüdyonun en büyük zorluklardan biri, üretilen kavisli cam panellerin geometrisinin orijinal tasarımdan farklı olabileceği yönündeydi.

UNStudio, 1988 yılında Ben van Berkel ve Caroline Bos tarafından kurulan Amsterdam merkezli bir mimari uygulama şirketidir.

Proje bilgisi:

Müşteri: Warenar Real Estate
Mimar: UNStudio
Takım: Ben van Berkel, Ger Gijzen, Marc Salemink, Sontaya Bluangtook ve Lars van Hoften ile birlikte Astrid Piber, Pauline Caubel, Paul Challis, Tiia Vahula
Cephe mühendisi: ARUP
Yapı mühendisi: Brouwer en Kok
Ana inşaat için yönetici mimar: Gietermans & Van Dijk Architecten
Ana yüklenici: Wessels Zeist
Cephe müteahhidi: Octatube Nederland


Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.