Yükseklerden Gelen İnşaat Verimliliği

2050 yılında altı milyarlık nüfusun şehirlerde yaşayacağı belirtiliyorken, asma tavanlar bu büyümeye nasıl uyum sağlayabilir?

0 1.287
Optima Board - Universidad de Farmacia © Francisco Urrutia
Optima Board – Universidad de Farmacia © Francisco Urrutia

İnşaat sektörü kritik bir noktada. Dünya çapındaki insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Öngörülen sayı şaşırtıcı büyüklükte. 2050 yılında dünyada dokuz milyar insanın olacağı, ve üç kişiden ikisinin şehirlerde yaşayacakları öngörülmektedir. Şehirlerimizi tasarlayıp inşa etmekle görevli olanlar için, bu hızlanmış büyümenin zorlukları da hızla artmaktadır. Beceri yetersizliği ve gereksizce karmaşıklaştırılmış tedarik zincirinden, BİM’i benimseme korkusuna kadar zorluklarla mücadele etmek hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Yarının artan bina talebine karşı bugün ne yapılabilir? Basitçe söylemek gerekirse, daha yüksek inşaat verimliliği için bir güç sağlamak gerekmektedir. Bu sorunu yok edebilmek için, basitliği ve yeterliliği arttıracak bütün fırsatlar değerlendirilecektir. Bina inşaatlarının bariz odak noktasının hızı ve verimliliği artırmak olması amacıyla iç mekanlar, göz ardı edilmemelidir.

 

Devam etmek istediğiniz şekilde başlayın

Bir binanın mimari dış cephesi, çekiciliğini oluştururken, iç alanlar, konfor ve kullanılabilirliği oluşturmaktadır. Işık ve akustiğin iyileştirilmesiyle beraber asma tavanlar, bu sebeple iç alanların  kritik bir ögesidir. Bununla birlikte asma tavanlar, mimarların ve uygulamacıların gelişmiş metodolojilerden yararlandıkları ve uyguladıkları ögelerdir.

Asma tavan üreticilerini tasarım ve spesifikasyonun başlangıcında dahil etmek oldukça önemlidir. Bu şekilde tüm taraflardan gelen sorunların açıkça belirtildiği, mevcut uzlaşmaların sağlandığı ve daha iyi bir iş birliğine dayalı ve şeffaf bir ortam oluşturulur. Sonuç olarak, kilit sorunların daha erken ortaya çıkması, çalışma süresi kısaltılması ve daha az geriye dönüşler sağlanır. Nüfus ve taleplerin artması devam ettikçe, bir ekibin birlikte daha yalın ve verimli çalışmasının daha önemli hale geleceği kesindir.

Axiom Canopy - Ystalyfera School © Philip Durrant
Axiom Canopy – Ystalyfera School © Philip Durrant

Bir telefonla irtibatta

Dinamik dünyamızda herkes, ihtiyaçlarını her zaman hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde alabilmeyi ümit eder. Asma tavan endüstrisi de bu durumdan farklı değildir. Bu sebeple, Armstrong Ceiling Solutions – Akustik asma tavan çözümlerinin üretimi ve pazarlamasında uzmanlaşmış şirket – olarak bizler, endüstri lideri ürünlerden, uzman desteği ve eğitime kadar her konuda sınıfının en iyisi bir hizmet için kendimizi adamış bulunmaktayız. Mükemmel üretim kapasitesi, güçlü bir tedarik zinciri ve Avrupa genelindeki varlığımız ile, en zorlu taleplere bile en etkili bir şekilde cevap vermekte ve öngürülemeyen gecikmelere maruz kalmayı en aza indirmeye yardımcı olmaktayız.

 

İşleri doğru ve zamanında yapmak

İş verenlerin giderek daha büyük sorumluluklar almaları ve inşaat ticaretinin bağlantı noktaları olmaları beklenmekte. Bu durum, yüzeysel bilgi seviyelerinin artmasına ve uzmanların yerine genel bilgi sahibi olanların işe alımlarına sebebiyet vermektedir. Kısa vadeli faydaların mevcut olmasının yanında, uzmanların deneyimlerinden uzaklaşan uzun vadeli verimsiz çözümlerin, talepleri karşılamak ve kalite standartlarını korumak açısından ciddi sorunlara yol açmaktadır.

Bu sorunların farkında olarak, Avrupa çapında daha güçlü ortaklıklar kurarak müteahhitlerle olan ilişkilerimizi güçlendirmiş bulunmaktayız. Bu ilişkiler bize farklı pazarlardaki müteahhitlerin beceri ve karşılaştıkları zorlukları hakkında derinlemesine bilgi, hizmet ve desteğimizin de kendileriyle yakından uyumlu olmasını sağlamaktadır. Bu uzmanlığın sürdürülebilirliği, Armstrong Ceiling Solutions un açık misyonudur. Sonuç olarak, müteahhitler, maliyet ve inşaat verimliliği açısından en iyi uygulamayı hayata geçirmek için, asma tavan uzmanlarımızdan kapsamlı ve hedefli bir deneyim temin edebilmektedirler.

 

BİM ile kazanmak

Dijital çağ, inşaat sekötürünün tüm alanlarında sürekli olarak artan bir rol oynamakta olması, verilere titizlikle dikkat edilmesi ve artık bir ihtiyaç yerine zorunluluk haline gelmesine sebep vermektedir. Bina Bilgi Modellemesi (BİM), asma tavan yapım verimliliğini sağlamada da önemli bir rol oynamaktadır.

BİM’in, iş birliği ve karar vermeyi geliştirmedeki katkıları haricinde de avantajları mevcuttur. Çalışmalarda geriye dönüşün büyük ölçüde azaltılmasını ve başka yerlerde kullanılacak yetenek ve sermayeyi serbest bırakarak masraflı çizimlerin çoğalmasını ortadan kaldırır. Sektörde BİM ile tam donanımlı çalışmalar yapmak yerine, geleneksel metodolijilerle çalışmalarına devam eden birçok kurum ve kuruluş mevcuttur. Ancak, dünya genelinde 9 milyar olacak olan tahmini popülasyona ulaşmasından 30 yıl öncesi olarak günümüzde, endüstrinin geleceğe dönük teknoloji ve teknikleri benimsemesi, proaktif bir şekilde hepimizin daha verimli bir gelecek inşa etmesini sağlayacak yöntemler bulması için zamanı daralmaktadır.

Axiom Circle Canopy
Axiom Circle Canopy

Ürünlere verimliliği inşa etmek

Servis ve destek, proje verimliliğini artırmaya yardımcı olurken, kurulum kolaylığı ve çevresel sürdürülebilirlik açısından ürünlerin rolünü göz önünde bulundurmak da oldukça önemlidir. Her iki durumda da, Armstrong Ceiling Solutions portföyünde verimi inşa eder.

Dünyanın önde gelen panel çeşitlerimizi geliştirmek adına, montajı ve bakımı kolaylaştıran, sahadaki zamanı en aza indiren ve projenin tamamlanmasını hızlandıran taşıyıcı ve kanopi kitleri de dahil olmak üzere bir dizi mühendislik ürünleri geliştirdik.

Son olarak önemli noktalardan birisi de, ürünlerin üretim metodu sayesinde oluşan verimliliğidir. %60’ı çevremizin oluşturulmasında ve korunmasında  kullanılan materyallerin büyük bir kısmı, hizmet ömürlerini geri dolgu olarak tamamlamaktadırlar. Geri dönüştürülebilen ve tekrar kullanılabilen ürünler, bu sebeple sürece ve gezegenimize katkı sağlamaktadır. Armstrong Ceiling Solutions ürün yelpazesi arasında, “Cradle to Cradle” (C2C) sertifikası bulunan bir dizi ürün vardır. Bu sertifika, ürünlerin ileriye dönük düşünülerek üretildiği ve sonsuza dek tekrar kullanılabilir ürünlere verilmektedir. Halihazırda ABD ve Avrupa’daki bazı projeler için bir gereksinim olan C2C sertifikasının daha yaygın olarak kullanılacağından, müteahhitlere şeffaflık sağlanmasında ve çevremizin gelecek nesiller için korunmasında katkı sağlayacağından emin olunmaktadır.

 

Armstrong Ceiling Solutions ’ın daha verimli bir gelecek oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.armstrongceilingsolutions.co.uk/en-tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.