Yunanistan’da 1860’lı Yıllardan Kalan Bir Binanın Kafeye Dönüşüm Serüveni

İç mimarlık ofisi Laboratorium, yakın zamanda Yunanistan'daki Kythira adasında bulunan benzersiz bir kafe olan BON BON Fait Maison'un tasarımını tamamladı.

0 2.736

İç mimarlık ofisi Laboratorium, yakın zamanda Yunanistan’daki Kythira adasında bulunan benzersiz bir  kafe olan BON BON Fait Maison’un tasarımını tamamladı.

 

1860’lı yıllara dayanan beyaz bina, m3kythira yerel mimarlık firması yardımıyla yenilenmiştir. Basit bir duvar örtüsü kafenin adını vurgularken, bir pencere içerideki faaliyetlerin dışarıdan seyredilmesine olanak sağlıyor. İç cephe kapısından başlayarak arka duvara uzanan bir servis sayacı ile birlikte tasarlanmış. Ahşap ve beyaz renk paleti, basit ahşap raflarda, dolaplarda, plakalarda ve bardak çeşitliliğinde kullanılmış. Servis sayacının yanındaki duvarda, satıştaki ürünlerle birlikte ve uzun gri bir lavabo bulunuyor.

Geleneksel mozaik zemin, Naxos adasındaki beyaz mermer, yerleşik tezgahlar ve özenle restore edilmiş ve korunmuş olan ahşap tavan gibi materyallerin ve unsurların dikkatle seçilmesi, aslında Yunan adalarındaki aşina olunan görüntüler. Beyaz sıva duvarlar iç mekanı aydınlık ve ferah tutmaya yardımcı olurken, kemerin diğer tarafında tezgah olarak da kullanılabilen küçük bir masa ve oturma alanı bulunuyor. Oturma alanının üzerinde ise bitki ve kitaplara ev sahipliği yapan basit bir ahşap raf mevcut.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.