Üçgen Bir Alana Yerleştirilmiş Kafe: Melk

Tasarım stüdyosu La Firme, üçgen bir alanı Montreal'deki aydınlık ve havadar bir kafeye dönüştürdü.

0 3.651

Tasarım stüdyosu La Firme, üçgen bir alanı Montreal’deki aydınlık ve havadar bir kafeye dönüştürdü.

Tasarım, şehirde üç yere sahip bir kahve dükkanı ve kafe olan Melk Cafe içindir. La Firme, Melk Cafe kurucu ortağı Alexandre Baldwin ile Saint-Urbain ve Saint-Antoine sokaklarının köşesinde yerini tasarladı.

Melk Café Saint-Urbain olarak adlandırılan yeni nokta, şehrin Çin Mahallesi ve iş bölgesinin yakınında üçgen bir ticari alan kaplıyor.

La Firme’ın kurucusu Louis Beliveau, “Orijinal alan dar, kıvrımlı bir duvar ve iki metrelik genişliğe kadar sivrilen üçgen kat planı, sıkı toleranslar için yapılmıştır.”

Stüdyo, iç duvarlar olmadan alanı nispeten açık tutmayı seçti. Tasarım, boyutu önemli ölçüde azalan düzensiz plana dikkat çekmek yerine, girişteki uzun camlı bir duvardan mevcut yüksek tavanları ve geniş ışığı sergiliyor.

La Firme, iç mekanlarda beton duvarlar ve açık sıhhi tesisat ve borular gibi mevcut detayları içeriyordu. Cilalı beton zeminler ve ankastre mobilyalar gibi yeni eklemeler, mekanın eski ve yeni hissettirmesini amaçlamaktadır, çünkü detaylar hem çağdaş hem de endüstriyel görünmektedir.

Yumuşak yeşil aksanlar, beyaz seramik fayanslar ve ahşap, aksi takdirde endüstriyel düzeni yumuşatır.

Beliveau, “Estetik yaklaşımımız, sınırlı bir paletteki hammaddelerin zamansızlığını vurguladı.” dedi.

Girdikten sonra, Montreal’in soğuk kış rüzgarlarından iç mekanlara barınak sağlamak için dahil edilen bir hacim bulunmaktadır. Sırlı üst bölümler iç mekanların hala açık ve hafif hissetmesini sağlar.

Uzun bir sayaç sipariş almak, içecek hazırlamak ve mal depolamak için alan sağlar.

Eatery geri kalanı La Firme tarafından özel yapılmış farklı boyutlarda kabinleri ile donatılmıştır. Oturma yerleri yerleşiktir ve kafenin 24 kişiye kadar konaklamasına izin verir.

Tablolar, boyalı metal tabanlarına uyan lamine kaplama renkli soluk yeşil kontrplaktır.

Kare beyaz fayanslar, yerleşik oturma, tezgah ve girişi kaplayan projeyi tamamlıyor.


Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.