Üretim Aşamalarını İzleyebileceğiniz Bir Dondurma Dükkanı: Little Sky

Ewert Leaf tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan mavi ve pembe tonlarındaki Little Sky dondurma dükkanı müşterilerine dondurmaların üretim aşamalarını izleme deneyimi sunuyor.

0 3.470

Ewert Leaf tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan mavi ve pembe tonlarındaki Little Sky dondurma dükkanı müşterilerine dondurmaların üretim aşamalarını izleme deneyimi sunuyor.

Brighton sahil banliyösünde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen bir binada yer alan 140 metrekarelik Little Sky, Ewert Leaf tarafından dondurma yapma sanatını sergilemek ve sosyal etkileşimi teşvik etmek için tasarlanmıştır.

Sağlam bir meşe koltuk, iç mekan boyunca uzanır, somon renkli koltuk minderleri ve kiraz kırmızısı tabana sahip bebek pembe terrazzo yan masaları ile de desteklenir.

Ortak tezgah müşterileri yan yana oturmaya ve sohbet etmeye teşvik eder. Müşterilerin servis kapağı aracılığıyla gelato hazırlayan personelini izleyebilecekleri bir tabure dizisi bulunmaktadır.

Stüdyo, “Müşteri katılımını teşvik etmek gelato üretimini görmeleri için, mutfak doğrama duvarını delen büyük bir açık pencereden yakalandı. Üretimi sergilemek, tasarım özetinin ayrılmaz bir parçasıydı, müşterilerin kuzey İtalya’daki çalışmalarından ve İtalyanların gelato geleneğini paylaşma arzusundan ilham aldı.”

Stüdyo ayrıca binanın kaba beton zeminlerini ve tuğla yüzeylerini restore ederek, masmavi fayanslarla kaplanmış servis sayacı gibi parlak armatürlere karşı kontrast oluşturdu.

Jelateria’nın doğrama ve mobilyalarının tamamı özellikle proje için yerel üreticilerden oluşan bir ağ tarafından üretilmiştir.

Yerel olarak üretilen ethos, evde gelato ve ahşap kereste waffle-koni standlarına hizmet etmek için kullanılan pembe ve beyaz seramik kaseler gibi daha küçük elemanlara bile uzanmaktadır. Stüdyo, mobilyalardan ambalaja kadar her bir unsurun çevresel etkisini düşündüğünü söyledi.

Örneğin, take-away gelato bardaklar geri dönüştürülmüş kağıttan yapılmıştır ve kristal cam eşyaların büyük bir kısmı yerel bir yardım kuruluşundan alınmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.