Kavisli Duvarlara Sahip Bir Ev

Toledano + Architects, üç kişilik küçük bir aile için Paris'te tipik bir Haussmanian daireyi yeniledi ve bu da yaşanılabilir bir duvar ve heykelsi yerleştirme olarak ikiye katlanan kavisli bir ahşap şerit tasarladı.

0 3.072

Toledano + Architects, üç kişilik küçük bir aile için Paris’te tipik bir Haussmanian daireyi yeniledi ve bu da yaşanılabilir bir duvar ve heykelsi yerleştirme olarak ikiye katlanan kavisli bir ahşap şerit tasarladı.

Bu hafif uzamsal eleman, eve farklı bir özellik kazandırırken aynı zamanda yeni bir alan sunmaktadır. Eve güçlü bir karakter kazandıran mevcut tüm tarihsel unsurların korunmasına izin verir. Eski tarihi yerleşim planının işaretlerini tutmak için ahşap duvar tavanlardan daha alçaktır.

Yatak kalıplı duvarlar arasında dolaşan ahşap kavisli şerit, odalara ve banyolara girişi simüle eden, depolama veya mutfak için nişler oluşturan yaşanabilir bir duvar / heykel görevi görür. Marangozla birlikte mimarlar, içerideki raylardan, bir lazer kesim ile kalıplarla üretilen kavisli yüzeylere kadar tamamen ahşaptan duvarlar yarattılar.

Bir tarafta ana süit, yatak odası, açık banyo ve giyinme odası, diğer tarafta çocuk alanı, yatak odası ve bir banyo içermektedir. Şeridin iki kısmı dairenin bu iki alanını tanımlar.

Ebeveyn banyosunda lüks gri oniks, kontrplak tarafından verilen genç ve rahat bir hisle karışırken, çocuk alanında malzemeler beyaz ve turuncu reçine ile parlak ve eğlenceli bir şekilde tasarlanmıştır. Tavandan doğal ışık yayılması için alveolar polikarbonattan tasarlanmıştır ve yatak odaları hariç ahşap duvarların arkasındaki tüm alanlara eğlenceli bir bükülme kazandırır.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.