Çocuklar İçin Tasarlanan Bir Ses Çalar

Yoto, ekrana ihtiyaç duymadan çocuklar için hikayeler, müzik, radyo ve podcast'ler oynayan interaktif bir ses oyuncağı geliştirmek için Pentagram ile işbirliği yaptı.

0 2.236

Yoto, ekrana ihtiyaç duymadan çocuklar için hikayeler, müzik, radyo ve podcast’ler oynayan interaktif bir ses oyuncağı geliştirmek için Pentagram ile işbirliği yaptı.

Yoto CEO’su Ben Drury ve CCO Tom Ballhatchet, Pentagram ortakları Jon Marshall ve Luke ve Jody Hudson-Powell ile birlikte çalışarak çocukların kontrol altında olmasını ön planda tutan bir ürün geliştirdiler.

Yoto Player’ın basit tasarımı, fiziksel kartların takıldığı bir yuvaya ve oynatma, ses kontrolü için basılabilen ve bükülebilen iki düğmeye sahiptir.

Stüdyo, ses oynatıcının endüstriyel tasarımının yanı sıra görsel kimlik, paketleme ve web sitesi ve uygulama tasarımından da sorumluydu. Ekran yerine, cihaz ön yüzünde sesden uzaklaşmadan bazı geri bildirimleri ve etkileşimli içerikleri yansıtan 16×16 piksel renkli bir ekrana sahiptir.

İçerik kartları altı kategorilere ayrılır: hikayeler, müzik, podcast, etkinlikler, ses efektleri ve radyo. Kullanıcılar ayrıca çocukların kendi ev yapımı içeriklerini çizmelerine ve yüklemelerine olanak tanıyan DIY kartı satın alabilirler.

Cihazın bir masaya veya rafa dik olarak yerleştirilmesine veya yukarı doğru eğilmesine izin veren açılı bir arkaya sahiptir, böylece ekran zeminde kullanıldığında ekran çocuğa bakar.

Cihaz yüzünü açtığında, ekran uyku moduna alındığında ve arka tarafta bir gece lambası etkinleştirildiğinde uyku modu etkinleştirilebilir.

Yoto’nun orijinal gülümseyen yüz logosunu, yeni tipografi stiline uyacak şekilde tasarlandı. Ürünün üzerinde mercan ve gri kullanılırken, ambalajlarda orman yeşillikleri ve kumlu tonlar görülebilir. İçerik kartları için sarı, yeşil, kırmızı, mavi, pembe ve turuncu ana renkler kullanılmıştır.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.