Tek Bir Şekilden Yedi Farklı Görünüm Tasarlanabilir Mi?

Japon tasarım stüdyosu Nendo, tek bir küre şeklinden 7 farklı takı kutusu görünümü tasarladı. Kürelerin farklı açılımıyla takıların sunumu da farklı şekilde yapılır.

Japon tasarım stüdyosu Nendo, Blanc Bijou adında tek bir küre şeklinden 7 farklı takı kutusu görünümü tasarladı. Kürelerin farklı açılımıyla takıların sunumu da farklı şekilde yapılır.

Floropolimerden üretilen takı kutuları, doğal bir mineral olan granül floritin sıkıştırılması ve ısıtılmasıyla üretilen bir moleküldür. Yüksek aşınma direnci ve zehirli boya özellikleri gibi benzersiz dayanıklı niteliklerle karakterize edilir, bu nedenle görünümü hasarsız kalır.

Son derece düşük sürtünme kalitesi sayesinde tıp endüstrisinde ve robotlar için eklemlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Çok ileri teknoloji olmasına rağmen, ağırlığı ve sıcaklığı nedeniyle bu malzeme doğal ve duygusal bir dokunma hissi taşır.

Bu malzeme ve özel nitelikleri için yeni bir uygulama arayışı bu koleksiyonun tasarımında  yol gösterici oldu. Kapatıldığında, tüm beyaz kutular 65 mm çapında aynı küre şekline sahiptir, ancak her birinde farklı girintiler bulunmaktadır.

Bu girinti işaretleri kutuların nasıl açıldığına dair bir ipucu görevi görür ve her bir kasa, içine yerleştirilen mücevherleri açığa çıkaracak şekilde benzersiz şekilde açılır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.