Instagram Fotoğrafları İçin Tasarlanan Bir Restoran: Buhairest

 Buhairest, heykel ve iç mimar Roman Plyus tarafından ziyaretçileri Instagram'da fotoğraf çekmeye ve paylaşmaya teşvik eden "dramatik" bir alan olarak tasarlandı.

0 3.817

Buhairest, heykel ve iç mimar Roman Plyus tarafından ziyaretçileri Instagram’da fotoğraf çekmeye ve paylaşmaya teşvik eden “dramatik” bir alan olarak tasarlandı.

Macar başkentinin kalbinde yer alan Buhairest, bir zamanlar tekstil fabrikası olarak hizmet veren 20. yüzyılın başlarında bir binada yer almaktadır.

Plyus, “İnsanların mağara resimleri zamanından itibaren tarihlerini yakalamaları her zaman önemli olmuştur – Instagram, her birimizin hayatlarımızın resimlerini sergilediği küçük bir mağara gibidir.” demektedir.

Mekanın arkasındaki kavisli bir niş, Amerikan sanatçısı Kaws – Small Lie adlı bir heykelle dolu, parça başını eğen Pinokyo esintili bir figürü tasvir ediyor.

Heykelin tabanında yerdeki Instagram kelimesini heceleyen pirinç çerçeveli bir plaka yer alıyor ve bu da alanı ziyaretçiler için önemli bir fotoğraf noktası olarak gösteriyor.

Cesur, Instagram dostu ayrıntılar, alanın geri kalanını doldurur. Şömine ana odanın bir köşesine hakimdir ve geri kazanılmış pas kırmızısı karolar zeminde puantiyeli bir desen oluşturur.

Aynı yüksek ton, merkezdeki yüksek masa ve dairesel duvar aplikleri gibi çubuktaki diğer bazı elemanlara da uygulanmıştır. Dalgalı pişmiş toprak renkli paneller ayrıca bir çift yuvarlak hasır koltuk için bir zemin sağlar.

Mekan, Buhairest’in sahibinin önceki bir mekandan arta kalan vintage Pierre Jeanneret sandalyeleri ve yabani otlarla dolu toprak tonlu seramik kaplarla süslenmiştir.

Bakır gibi parlak bir yüzeye sahip olan bar tezgahının tabanını yapmak için gri mermer kullanılmıştır. Mermer, bitişik bir duvarı uzatır ve bej sıva ile yıkanmış yüzeylerin geri kalanına dokusal bir kontrast sunar.

Kremsi buklet kumaşla döşenmiş bir kanepe ve birkaç koltuk, binanın orijinal kemerli pencerelerinin hemen önünde yer alan barın giriş yolunu giydirmek için kullanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.