Gökkuşağı Renkleriyle Tasarlanmış Daire Tasarımı

Fransız tasarımcı Matali Crasset, şehir ve orman arasında yaşayan bir müşterisi için Paris'te 80 metrekarelik bir dairenin yenilenmesini tamamladı.

1 2.441

Fransız tasarımcı Matali Crasset, şehir ve orman arasında yaşayan bir müşterisi için Paris’te 80 metrekarelik bir dairenin yenilenmesini tamamladı.

Sanatçılar ve tasarımcılar tarafından tasarlanan takıları üreten bir şirket olan Le Buisson’un kurucusu dokuzuncu katta bulunan mülkü yenilemek için Crasset’e tamamen özgürlük verdi. Bir giriş holü, iki yatak odası ve mini mutfaklı bir oturma odasından oluşan geleneksel planı olan dairenin projesinde geleneksel alanlara yenilikçi seçimler yapılabileceğini kanıtlar nitelikte.

Le Rainbow et Le Bosquet (gökkuşağı ve orman) adı verilen bu daire tadilatı, ana arka planın renk kullanımına bölünmesi olarak net, doğal olarak aydınlatılmış bir beyaz alan öneriyor. Bir tarafta, gökkuşağı alanı alçak mobilyaların eklenmesi ile güçlendirilen bir açıklık hissi sunar. Diğer yandan, ahşaplar aynı tipolojiyi mutfaktan terasa kadar sarıyor ve ormanlık bir alan yaratan yeşil bir renk tonu ile de bütünleştiriyor.

Crasset dairenin ana unsuru olarak gökkuşağı rengi bir konfigürasyon olarak kullanmıştır. Boşluğa dinamizm kazandıran kayar kavisli bir yapyıı döndürerek, farklı daire düzenleri oluşturabilir. Duvar boyunca açık bir alan sunar; yarı kapalı olduğunda birkaç bölge oluşturur; ve tamamen çevrildiğinde, kişinin renk ritmi ile çevrili uyuyabileceği özel bir alanla sonuçlanır.

Takı koleksiyonları için showroom olarak da kullanılan daire, hem istekleri hem de ihtiyaçları karşılama kapasitesine sahiptir. İki hareketi sayesinde alan sayesinde, içinde yaşayan insanların canlı bir zihinle aktif kalmasını amaçlamaktadır.

Proje Bilgisi:

Tasarımcı: Matali Crasset
Proje Adı: Le Rainbow et Le Bosquet
Tip: Özel Daire
Yer: Paris, 15. Bölge
Kat Alanı: 80 M²

 

1 Yorum
  1. yunus diyor

    gördüğüm en güzel modern ev tasarımı olmuş teşekürler ödev konumum içinde yardımcı oldu :))

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.