Ekolojik Sürüş Paylaşımı Hizmeti: Layer’s Joyn

Layer, uçak kabinlerine dayanan otonom sürüş paylaşım hizmeti için, mahremiyetten ödün vermeden tek yolculu bir oturma birimi konsepti geliştirdi.

0 1.978

Layer, uçak kabinlerine dayanan otonom sürüş paylaşım hizmeti için, mahremiyetten ödün vermeden tek yolculu bir oturma birimi konsepti geliştirdi.

Araç, her bireyin mahremiyetini en üst düzeye çıkarmak için zıt yönlere bakan S şeklinde çiftler halinde yerleştirilmiş sekiz modüler oturma grubundan oluşur.

Her koltuğun üstüne, görüş alanlarını açmak için uzağa itilebilen veya alanlarını kapatmak için onlara doğru itilebilen kanatları olan kavisli bir bileşen eklenmiştir.

Layer, bir aracı paylaşan birden fazla yolcunun çevresel faydalarını sunmanın yanı sıra gizlilik ve güvenlik konularını ele alacak bir sürüş paylaşımı platformu tasarlamak istedi.

Layer’ın kurucusu Benjamin Hubert, “Dünya çevresel bir acil durumun ortasında. Bu geleceğe yakın konsept, hem insanların özel işe gidip gelmelere alternatif olarak kullanmak istedikleri daha konforlu bir yolculuk paylaşımı sistemine duyulan ihtiyacı hem de çevresel eylem ve farkındalığa artan bir ihtiyacı ele alıyor. Bu platformu kullanan yolcular, konfor veya rahatlıktan ödün vermeden araba yolculuğu ile ilişkili eko-suçluluku hafifletebilir ve aynı zamanda ortak sürdürülebilir hedefleri olan bir topluluğa girebilirler.” demektedir.

Sekiz kişilik tasarım, yaklaşık 30 dakika ila bir saat arasındaki kısa ve orta boy yolculuklar için optimum konfor sağlamayı amaçlamaktadır.

Yaklaşan duraklar ve hedefe kalan süre gibi her bir yolcuya özgü bilgiler şeffaf bir organik ışık yayan OLED ile görüntülenir.

İç kabin, yoğun şehirlerde ev konforu sunmak için konut iç mekanından ipuçları alır. Her koltuğun arkasında, şarj portları ve katlanabilir tablet standları gibi akıllı teknoloji özelliklerine sahip istiflenebilir bir masa bulunur. Kullanıcılar hizmet alanı içinde herhangi bir yerden uygulama üzerinden bir Joyn aracı çağırabilirler.

Yolcu numaralarını ve hedefi girdikten sonra, yakındaki araçların tahmini yolculuk sürelerini gösteren bir haritadan istedikleri araç ve koltuğu seçebilirler.

Otomobilin modüler tasarımı, araçların amaçlarına göre farklı konfigürasyonlara sahip olmalarını da sağlar. Örneğin, bir Joyn arabası havaalanı taşımacılığına odaklanmışsa, daha az koltuk ve bagaj için daha fazla alana sahip olabilir. Joyn kullanıcıları ayrıca uygulamayı çevre etkinliklerini düzenlemek, tanıtmak veya takip etmek ve bu etkinliklere katılarak puan biriktirmek için bir platform olarak kullanabilirler.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.