Sesten Elektronik Müzik Yapan Duvar

Varşova tabanlı kolektif panGenerator, bir kamu sanat enstalasyonunu müzikle birleştiren son projelerini sunuyor. "Ses duvarı", kitleleri kendi seslerini kaydederek ve sesi sayısız varyasyonda çalarak parça ile etkileşime davet eder.

Varşova tabanlı kolektif panGenerator, bir kamu sanat enstalasyonunu müzikle birleştiren son projelerini sunuyor. “Ses duvarı”, kitleleri kendi seslerini kaydederek ve sesi sayısız varyasyonda çalarak parça ile etkileşime davet eder.

Atowice Street Art 2019: Urban Sound tarafından yaptırılan proje, insanların kurulumla nasıl etkileşime girdiğini görmek için yeni bir ses ve yeni dizilerle hayata geçirecek bir deney oluşturuyor.

Formunda, ses duvarı grafiti sanatına atıfta bulunur. Ancak, panGenerator statik bir parça yerine bir etkileşim, ışık ve ses sistemi ekledi. Altıgen düğüm modüllerindeki örnekleyiciler ve sıralayıcılar – kurulumun ana bileşeni – sesin kaydedilmesine ve çalınmasına izin verir ve düğümler arasındaki çok sayıda bağlantı sayesinde, sadece bir kişinin sesinden birçok varyasyon mümkündür.

Her modül bağımsızdır ve tüm kurulumun merkezi kontrolü yoktur. Her n. modül için sadece güç sağlanmalıdır, her düğüm döner kodlayıcının yönü ile işaret edilen komşusunu tetikleyebilir. Böyle bir yaklaşım potansiyel olarak sınırsız miktarda düğüm ve kurulum düzeni açısından büyük esneklik sağlar. Ses kayıt çipi potansiyel olarak özel ses üreteci ile kolayca değiştirilebilir, bu nedenle gelecekte ses açısından diğer bazı varyantlar mümkün olmalıdır.

 

Proje Bilgisi:

 

Proje Adı: The Wall of Sound

Tasarım: Pangenerator

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.