Legolardan Tasarlanan Çocuk Evleri

Fransız tasarımcı Camille Walala, oyuncak şirketinin en son ürünü olan Lego Dots'un lansmanı için bir dizi nakliye konteyneri içinde gerçek boyutlu bir oyuncak evi tasarladı.

0 2.661

Fransız tasarımcı Camille Walala, oyuncak şirketinin en son ürünü olan Lego Dots’un lansmanı için bir dizi nakliye konteyneri içinde gerçek boyutlu bir oyuncak evi tasarladı.

The House of Dots, Londra Kömür Damlaları Avlusunda sekiz kaptan oluşan iki katlı bir kompleksin üzerine yayılmış normal bir evin – oturma odası, mutfak, yatak odası ve banyo – tüm ayırt edici özelliklerine sahiptir.

Ancak, sadece boya yerine, tasarımcının renkli, zengin desenli stili, öncelikle Lego Dots adı verilen yeni bir ürünün iki milyondan fazla parçasıyla gerçekleşiyor.

Markanın klasik tuğlalarından farklı olarak, bu yeni seri, farklı desen ve geometrik şekillerde düz, 2D fayanslara sahiptir. Bunlar bir dizi desende birleştirilebilir ve yüzeyleri süslemek için kullanılabilir.

Kurulum için, bunlar ayrı ayrı ve elle, farklı kontrplak mobilya parçalarının ve ev dekor elemanlarının yüzeyine monte edilen büyük Lego taban plakalarına yerleştirildi.

“En küçük, bir santimetrelik karo ile başlayıp evin etrafında desenler oluşturmak için kullandığım farklı ölçek noktalarıyla çalıştım – minderler, duvarlar ve hatta cephedeki pencere.”

Walala, “Belirli bir desen yapmak için kaç tane karoya ihtiyacımız olduğunu düşünerek Lego’nun ölçeğine göre tasarım yapmak zorundaydım. Çok fazla matematik vardı. Örneğin, bir tablo oluşturmak için, uzunluğunun belirli bir sayıda parçaya karşılık geldiğinden emin olmalıydık.”

Beş farklı oda boyunca, kamusal sanat enstalasyonu ziyaretçileri bir renk yolculuğuna götürmek için tasarlanmıştır.

Kare Lego birimleri de mutfaktaki karoları oluşturur – bazıları yerel bir okuldan çocuklar tarafından renkli bir makyaj verilirken, bir dizi tamamen beyaz fayans gölgelerden ziyade dokularla oynar.

“Başından beri amacımız mükemmel çocukların rüya evini yaratmaktı.”

Burada odak noktası, geleneksel Lego parçalarında olduğu gibi mimari düşünme ve 3D yapıları inşa etmek değil, daha karmaşık detaylarla deneme yapmak.

Tam biçimlendirilmiş bir fikri yürütmek için baskı yaratan kağıda kağıt koymanın aksine, fayansları tuval olarak kullanmak, çocukların adım adım talimatlar yerine ilhamlarını takip ederek sonsuz bir şekilde tasarım yapmalarına ve yeniden tasarlamalarına izin verir.

Lego ayrıca görme engelli çocukların oyun yoluyla öğrenmelerine yardımcı olmak için Braille alfabesinin harfleriyle kabartmalı tuğlalar tasarladı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.